Ana içeriğe atla

Ajanstan Eğitime Destek

4 Aralık 2018

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında verilen eğitimler ile kurumlar güçleniyor. Eylül-Ekim döneminde (5. dönem) desteklenmesi uygun bulunan faaliyetlerde sözleşmeler imzalanmaya başlandı. Proje sözleşme töreninde Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Ankara Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar yer aldı.

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Teknik Destek Programı 5. Dönem kapsamında kabul edilen başvurulardan üçü için sözleşmeler 3 Aralık 2018 tarihinde imzalandı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile  "STEM&Maker Eğitici Eğitimi", Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile "STEM Eğitimi" Beypazarı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile "Robotik Kodlama ve Akıllı Cihaz Tasarımı Eğitimleri ile Geleceğe" eğitim programları için imzalar atıldı.

Eğitim programları ile Ankara genelindeki ve Beypazarı ilçesindeki öğretmenlere teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Gelişmiş ülke müfredatlarında yer alan eğitim programlarının, Ankara'da yaygınlaşmasının gelecek yıllarda beşeri sermayeye olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Eğitici eğitimleri ile donanım kazandırılan öğretmenlerin, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.