Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Genişletilmiş Yönetim Kurulu, “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi” Özel Gündemi ile Toplandı

29 Kasım 2018

Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vasip Şahin'in başkanlığında toplandı.

Kasım ayı yönetim kurulu toplantısına; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı M. Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Şubesi Üyesi Hasan Fehmi Yılmaz, ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, Anadolu Turizm İşletmeleri Derneği Onursal Başkanı Seçim Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Ali Oflaz katıldı.

Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ankara'daki üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, kuluçka merkezleri, kümelenme yapıları ve sanayicilerin de iştirak ettiği toplantı "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" özel gündemiyle başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen ana çerçeve kapsamında katılımcıların toplumsal altyapı ve eğitim sistemi, üretkenlik ve insan kaynakları, şirketlerin kurumsal yapılanması, fiziki altyapı, üretim maliyetleri, teknoloji ve sanayi politikaları, kalite ve markalaşma, profesyonel danışmanlık gereksinimi, üretim ve pazarlamada dijitalleşme, mevzuat, ekonomik konjonktür, finansmana erişim, ulusal ve uluslararası pazara erişim gibi başlıklarda sorun tespitleri ve çözüm önerileri mütalaa edildi.

Vali Vasip Şahin, yapılan toplantının ardından katılımcılara ilimizin kalkınmasına verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür etti.