Ana içeriğe atla

Çamlıdere Yöresel Ürünleri Markalaşıyor

21 Kasım 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Programı kapsamında desteklenen ve Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çamlıdere Ekonomik Kalkınma ve Yerel Ürün Markalaştırma" projesinin açılış toplantısı 20 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Projenin açılış toplantısına Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Ankara Şube Müdürü Şahin Çılgın ve Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Fatih Türker ve kurum personelleri katılım sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç açılış konuşmasında, Bölge müdürlüğümüzün, Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirdiği projelerle, tabiat varlıklarımızın korunmasına ve Ankara'nın sosyal ve ekonomik refahına katkı sağlıyoruz." Dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Ankara Şube Müdürü Şahin Çılgın ise "Proje ile Çamlıdere halkının ekonomik kalkınmasına katkı yaparken Aluçdağı Tabiat Parkı'nın bilinirliğini de artırmayı hedefliyoruz. Dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Fatih Türker, Ankara Kalkınma Ajansının yerel kalkınmaya ve Ankara'nın marka değerinin güçlendirilmesine katkıda bulunan projelerin önemine değinen bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarından sonra, Çamlıdere yöresel ürünlerinin ve Aluçdağı Tabiat Parkı ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiren bir sunu gerçekleştirildi. Ayrıca proje süreci ve ticarileşmeye yönelik aktiviteler tanıtıldı, projenin amaçları da katılımcılara aktarıldı.