Ana içeriğe atla

"Kültürel Mirasımız Ambalajıyla Buluşuyor, Nallıhan Kazanıyor" Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

6 Kasım 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Programı kapsamında desteklenen ve Nallıhan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ""Kültürel Mirasımız Ambalajıyla Buluşuyor, Nallıhan Kazanıyor" projesinin açılış toplantısı 5 Ekim Pazartesi Günü Nallıhan Ayhan Sümer Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçe protokolünün yanı sıra yerel halkın da yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında Nallıhan Kaymakamı Sayın Murat Kahraman, ilçenin kimliği olan pek çok yerel ürünün düzgün ambalaj ve paketinin olmaması nedeniyle değerinin düştüğünü ve güzelliğini kaybettiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından proje koordinatörü İbrahim Elagöz tarafından proje sunumunu gerçekleştirildi. İbrahim Elagöz sunumunda, 2015 Yılı Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başlayan çalışmalarla  Nallıhan yöresine Nallıhan İğne Oyası ve Nallıhan Örtmesi tescil ettirilerek marka değeri kazandı. Projelerin tamamlayıcı özelliğine vurgu yapan Elagöz, bu değerlerin paketlenmesi, ambalajlanması, ürün kimlik kartı taşıması ve pazara yeni bir kimlikle sunulmasının yerel ekonomiye sürdürülebilir katkı sağlayacağını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projede  tarihi Kocahan içerisinde yöresel ürün ve hediyelik eşya ambalajlama ve paketleme atölyesi kurulması; mevcut dokuma atölyelerinin yenilenmesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan dezavantajlı kadınların, el sanatları, üretim, tasarım, ambalajlama ve pazarlama yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor.