Ana içeriğe atla

Nallıhan Tek Durak Yöresel Ürünler Marketi Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

23 Ekim 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Programı kapsamında desteklenen ve Nallıhan Belediyesi tarafından yürütülen "Nallıhan Tek Durak Yöresel Ürünler Marketi" projesinin açılış toplantısı 22 Ekim Pazartesi günü Nallıhan Ayhan Sümer Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçe halkının yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmalarında Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Ajans desteklerinin ilçeye olan katkısından bahsetti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajansın kırsal kalkınma alanındaki çalışmalarını ifade etti ve proje ile Nallıhan yöresel ürünlerini tek durakta toplayarak daha fazla tanınmasını amaçlıyoruz dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı ve proje koordinatörü Gökhan Arıcı proje tanıtım sunumunu gerçekleştirmiş ve proje kapsamında kurulacak kooperatif ortaklarını tanıtmıştır.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile; Yöresel ürünlerin satış ve pazarlamasını yapmak amacıyla Nallıhan'da bir kooperatif kurulması, ürünlerin tespiti, yerel üreticiden tedariğin sağlanması, bu kapsamda devamlılığı sağlamak için üreticiler ile sözleşmeler yapılması, ilçede atıl durumda bulunan tarihi Ali Aydın Konağı'nın kooperatife tahsis edilmesi işlemleri, konağın Nallıhan Tekdurak Yöresel Ürünler Marketi şeklinde dönüştürülmesi, e-ticaret için uygulamaların ve yapıların oluşturulması, eğitim çalışmaları ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlanıyor.