Ana içeriğe atla

Üstün Yetenekli Eğitici Eğitimi

25 Ağustos 2017

Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında yürütülecek olan "Üstün Yetenekli Eğitici Eğitimi (Üstün Yetenekli Bireylerin Eğitiminde Görev Alan Öğretmenlerin Eğitimi)" projesinin açılış toplantısı 24 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdiresi Ayfer Yıldırım, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Said Tortop, Şube Müdiresi Şerifhanım Usta, Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Demir,  Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanı Ahmet Arvas ile proje kapsamında eğitim alacak Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri katıldı.

Proje ile eğiticilerin, ulusal müfredat programlarına kolay uygulanabilir ve entegre edilebilir üstün ve özel yetenekli çocukların en üst düzeyde yararlanabilmesine olanak sağlayan özel uygulamalar içeren eğitim almaları amaçlanıyor. 
Eğitim programı; Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine giriş, Üstün yetenekli öğrencilere pedagojik yaklaşım nasıl olmalıdır? Farklılaştırılmış müfredat modelleri, üstün yetenekli öğrencilerin bedeni, mesleki, ve, örnek ders programlarından oluşuyor.