Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı'nda

6 Ekim 2021

Ankara Kalkınma Ajansı İstanbul Yenikapı Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı'nda yerini aldı.

6-10 Ekim 2021 tarihleri arasında devam edecek olan fuar ile Türkiye ve çevresinde bulunan ülkelerin el sanatlarının tanıtılması ve el sanatları üreticilerine yeni satış kanalları kazandırılması hedefleniyor. Fuarda eş zamanlı olarak konferanslar, atölye çalışmaları, alım heyeti ziyaretleri ve B2B görüşmeler de gerçekleştirilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı standında yer alan İğne İpek Oyası, Epoksi Sanatı, Seramik, Çini, Telkâri, Porselen, Mine, Agat Taşı, Kazaziye, Cam Sanatı, Deri ve çeşitli takı gibi yerel ürünleriyle Ankara'nın ve geleneksel el sanatlarının tanıtımına katkı sağlıyor.

Fuarın Ankara Kalkınma Ajansı'nın Ankara kent kimliği, somut olmayan kültürel miras ve Ankara'ya özgü geleneksel el sanatları alanında yaptığı çalışmaları da destekleyici nitelikte olması öngörülüyor.

Fuarda Ankara'ya özgü geleneksel el sanatlarının yanı sıra Ankara temasında ve Ankara'ya özgü malzemelerden üretilen ürünlere yer verildi. Fuarda Ankara'da üretilen el sanatlarının tanıtımı sağlanarak yerel kalkınmaya ve turizm ile ikili ilişkilerin artmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.