Ana içeriğe atla

Permakültür Eğitimi Tamamlandı

29 Kasım 2021

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından kadın muhtarlara Permakültüre Giriş Eğitimi verildi.

27-28 Kasım 2021 tarihlerinde çevrim içi yapılan eğitime Ankara'da görev yapan kadın muhtarlar ve çeşitli belediyelerden kadın çalışanlar ilgi gösterdi.

Dr. Ceyhan Temürcü tarafından yürütülen eğitim programına, Çiğdem Mahalle Bostanı kurucularından Mehmet Odabaşı da deneyimleriyle katkı sağladı. Katılımcılara, kent bostanları, topluluk destekli tarım, yerel tasarım, bitki çeşitliliği başlıkları yanı sıra su ve atık yönetimi konularında bilgi verildi, olası iş birlikleri ele alındı.

Permakültür

Permakültür, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanması olarak tanımlanıyor. Dünyada başarılı uygulamaları olan permakültür pratiklerinin Ankara'da da yaygınlaşması hedefleniyor. 

Kentsel Tarımın Geliştirilmesi Programı

Ankara Kalkınma Ajansının Yeni Nesil Kırsal Kalkınma Sonuç Odaklı Programı kapsamında yürütülen Kentsel Tarımın Geliştirilmesi Programı ile Ankara'da farkındalığın ve kapasitenin artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda gelecek dönemde permakültüre yönelik Ajans çalışmalarının devam etmesi planlanıyor.