Ana içeriğe atla

Tezgahtan Hayata Ankara Sof Kumaş Dokuma Projesi İmzalandı

15 Ekim 2021

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında "Tezgâhtan Hayata Ankara Sof Kumaş Dokuma Projesi" desteklenmeye uygun bulundu.  Proje sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar tarafından imzalandı.

Kızılcahamam Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu proje kapsamında; önemli bir değer olan Sof Kumaş üretimini yeniden yapmak amaçlanmaktadır. Proje, sof kumaş üretimini Ankara ve nihai olarak da ülke geneline yaygınlaştırmak için Kızılcahamam, Ayaş, Çamlıdere, Güdül Halk Eğitimi Merkezlerinde tam teşekküllü dört Sof Kumaş dokuma atölyesi kurulumu faaliyetlerini içermektedir. Atölyelerde; dezavantajlı kesimler öncelikli olmak kaydıyla, genç işsizlere sof kumaş dokuma eğitimleri verilecektir. Böylece dezavantajlı kişilerin meslek edinmelerinin sağlanması ve bu kişilerin üretim sürecine dahil olmaları amaçlanmaktadır.

Dokunan kumaşlar ticari marka haline getirilerek, üretim ve pazarlama çeşitliliğinin artırılması, yerel ürünlerden elde edilen katma değerin artırılması yoluyla, özelde Kızılcahamam, Ayaş, Çamlıdere ve Güdül ilçelerinin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlarken, Ankara'nın sürdürülebilir kalkınmasına da katkı sağlamak projenin hedeflerindendir.