Ana içeriğe atla

Ajansımız YÖREX 2021’de

20 Ekim 2021

Ankara Kalkınma Ajansı, bu yıl on birincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılım sağladı. Ankara Kalkınma Ajansı standında yöresel ürünleri tanıtılan Ankara, tarihi ve kültürü ile de yerli ve yabancı katılımcıların ilgisine sunuluyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl on birincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya Expo Center'da başladı.  20-24 Ekim 2021 tarihleri arasında devam edecek olan fuarda Türkiye'nin yöresel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Toplam 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarla Anadolu'nun yöresel ürünlerinin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Ankara Kalkınma Ajansının koordinasyonunda hazırlanan Ankara standında yer alan Nallıhan Nal Etik, Kalecik Hanımeli, Kızılcahamam Lonca, Ayaş Akkaya Kadın, Haymana Yeşilyurt, Beypazarı Tılsım, Yemenia Kadın, Beypazarı Kınalı Eller, Ankara EkoDoku, Nallıhan Han İpek, Polatlı Anadolu Bacıları, ile Bala Afşar Balam Kadın Kooperatifleri Ankara'ya özgü yöresel ürünleri tanıtıyor. Ankara standında tanıtılan Beypazarı tarhanasından pancar pekmezine, Nallıhan ipek iğne oyalarından eriştelere, Ankara'ya özgü birçok yöresel ürün ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.