Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

12 Ekim 2021

Ankara Kalkınma Ajansı Ekim ayı Yönetim Kurulu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vasip Şahin'in başkanlığında Beypazarı Kaymakamlığı hizmet binasında toplandı.

Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısına; Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın,  MÜSİAD Ankara Şubesi Üyesi Hasan Basri Acar, ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Raşit Serdar Alemdar, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Şeref Furkan Ceylan katıldı.

Gerçekleştirilen Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısında, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, dönem içinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve planlanan çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Toplantı sonrasında Yönetim Kurulu, Beypazarı Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile birlikte Ankara Kalkınma Ajansı'nın mali destek programları kapsamında fon sağladığı "Anadolu Açık Hava Müzesi"ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Yönetim Kurulu üyelerine "Anadolu Açık Hava Müzesi"nde yer alan, Türkiye'nin değişik coğrafî bölgelerinden 17. ve 20. yüzyıl arası mimarî örnekler arasından seçilen Akdeniz evi, Ankara evi, Karadeniz evi ve ayrıca "Yaşayan Köy" olarak da adlandırılan "Anadolu Açık Hava Müzesi"nde demircilik ve marangozluk gibi geleneksel mesleklerin yer aldığı Anadolu Osmanlı Çarşısı, çamaşırhane, pekmezhane, köy meydanı gibi mekanlar da tanıtıldı.