Ana içeriğe atla

Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşiyor

6 Aralık 2021

2021-2022 TechAnkara Dijital Proje Pazarı Ticarileştirme Programı kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı toplam bütçesi 10 milyon TL olan mentor, ürün doğrulama ve paya dayalı kitle fonlama desteği vermektedir. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar açık olan programa başvuru alınmaya devam edilmektedir. 5 milyon TL mentor ve ürün doğrulama desteğine ve 5 milyon TL ise paya dayalı kitle fonlama desteğine ayrılmıştır.

Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara Dijital Proje Pazarı başvurularını Ankara Girişim Portalı üzerinden almaktadır. İlgili programa başvuru https://girisimci.ankaraka.org.tr/tr/2021-2022-techankara-dijital-proje-pazari-ticarilestirme-programi_43.html internet adresinden yapılmaktadır.

TechAnkara Dijital Proje Pazarı'na başvuran Byqee elektrikli bisiklet değerlendirme kurulunun onayının ardından paya dayalı kitle fonlama desteğinden yararlandırılmak üzere Fonbulucu paya dayalı kitle fonlama platformuna yönlendirilmiştir. Yönlendirilen girişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu 150 bin TL yatırım yapması şartıyla Ajans tarafından 50 bin TL yatırım sağlanarak desteklenmiştir. Kamu kuruluşları arasında paya dayalı kitle fonlama desteği veren ilk kamu kuruluşu Ankara Kalkınma Ajansı olmuştur.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, paya dayalı kitle fonlama yöntemiyle girişimler projelerine kaynak sağlamakta ve bu sayede iş modellerini geliştirerek ürünleri uluslararası pazarda daha kolay ticarileştirebilmekte olduğunu vurguladı. Sayın Çelik, 2022 yılında da pandemi nedeniyle dijital hale getirilmiş olan TechAnkara Dijital Proje Pazarı yöntemiyle birçok girişimciye kitle fonlama yöntemiyle girişimlerinde pay alarak destek olmayı sağlayacaklarını belirtti.

Paya dayalı kitle fonlama platformu üzerinden kampanya açan elektrikli bisiklet üretimi yapan Byqee girişimi, 85 dakikada hedeflediği 1.600.000 TL'lik yatırım turunu başarıyla tamamladı. Bir kamu kuruluşu olan Ankara Kalkınma Ajansı'nın TechAnkara Dijital Proje Pazarı kapsamında Fonbulucu girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden desteklediği girişimcinin elektrikli bisiklet projesine ilgi yoğundu. Bu sayede diğer nitelikli ve bireysel yatırımcılar da Byqee girişimine yatırım yaparak hızlı fonlama ile rekor sürede kampanyanın başarı ile sonuçlanmasını sağladılar.