Ana içeriğe atla

TECHANKARA İlaç, Tıbbi Cihaz ve Medikal Ürünler Hızlandırıcı Programı Açıldı

6 Aralık 2021

Ajansımızın Ankara'nın ilaç, tıbbi cihaz ve medikal ürünler alanında faaliyet gösteren şirket ve girişimcilerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefine katkı sağlamak adına tasarladığı "İlaç, Tıbbi Cihaz ve Medikal Ürünler Hızlandırıcı Programı" açıldı.

Program, tıbbi cihaz sektöründe "MDR (Tıbbi Cihaz Yönetmeliği)" nin uygulanmaya başlamasının ardından ön görülen gerekliliklerin uygulanması, yasal gereklilikler, klinik değerlendirme ilkeleri ve süreci, siber güvenlik, 13485 Kalite Yönetim sistemi, yeni yönetmelik gereği üst yönetimin yetki ve sorumlulukları, ürünün güvenlik ve performansı ile ilgili ihtiyaç duyulacak tüm test ve validasyon hizmetleri hakkında bilgilendirmeyi, süreç içerisinde onaylanmış kuruluşların görev ve sorumlulukları konularında rehberlik sunmayı ve bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Programın İçeriği

Eğitim 10 gün sürecek olup 40 girişimci/şirket ile yüz yüze gerçekleştirilecektir. Günlük eğitim süresi 6 saattir.

Mentorlukler, her bir şirket veya girişimci için seans süresi 4 saat olan 2 seansta gerçekleşecektir. Toplamda 25 girişimciye/şirkete mentorluk hizmeti verilecektir. Mentor seansları online olarak gerçekleşecektir.

Programın eğitim içeren süreci aşağıda özetlenmiştir:

Programın mentorluk içeren süreci ise iki seans olacak şekilde yürütülecektir:

  • Mentorluk 1. Seansı: Şirketlerin/girişimcilerin pazarı tanıma
  • Mentorluk 2. Seansı: Ticarileştirme imkânlarını öğrenme ve uluslararası bağlantı kurma, ürün ve pazar doğrulama

Uygun Başvuru Sahipleri

  • Şirketler (İlaç, tıbbi cihaz veya medikal ürün üzerine faaliyet gösteren şirketler)
  • Girişimciler (İlaç, tıbbi cihaz veya medikal ürün üzerine faaliyet gösteren ve tercihen teknoloji hazırlık seviyesi 6 ve üzerinde olan bir girişime sahip girişimciler)

Her iki durumda da kurumsal yapısını ilgili düzenlemelere uyumlu hale getirmeyi amaçlayan ve bu konuda çaba sarf etmeye açık olan Ankara'da kayıtlı işletmelerin/girişimcilerin programa başvurması beklenmektedir.

Düzenlenecek eğitim ve mentorluk programı ücretsiz olup kontenjanla (Eğitim için 40 girişimci/şirket, mentorluk için 25 girişimci/şirket) sınırlıdır. 

Takvim

Son Başvuru Tarihi: 26 Aralık 2021 (23.59)

Programın 28/02/2022 tarihine kadar tamamlanması hedeflenmektedir.

Başvuru

Programlara başvurular aşağıdaki linkte yer alan form doldurularak gerçekleştirilecektir.

https://bit.ly/3rD7rBA

İletişim

Program Sorumlusu: Alper DEMİR (ademir@ankaraka.org.tr)