Ana içeriğe atla

Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları TÜRKSAT A.Ş. ile Devam Etti

10 Mart 2021

Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılından itibaren gerçekleştirdiği "Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi kapsamında, dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biri olan  TÜRKSAT A.Ş ile potansiyel tedarikçileri buluşturdu.

"Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin ticarileşmesinin kolaylaştırılması, yerli üreticinin üretim ve tedarik kapasitesini arttırarak ithal ürünlerin yerli ürünler ile ikame edilmesinin sağlanması amacıyla devam ediyor. Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Platformu bu kapsamda 2021 yılının ilk ziyaretini TÜRKSAT A.Ş.'ye gerçekleştirdi. Buluşma öncesinde TÜRKSAT A.Ş. firması yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Yerli ve Milli Mobil Lidar ve Panoramik Görüntüleme Platformu, Yerli ve Milli Coğrafi Bilgi Sistemi Yazılım Geliştirme,  Uydu Haberleşme Terminalleri Alt Sistemleri Donanım Geliştirme ve Uydu Yazılım Modülleri Geliştirme gibi alanlarda tedarik talepleri tespit edilerek; bu ihtiyaçlara çözüm üretebilecek uygun firmalar tespit edildi. Buluşmada, TÜRKSAT A.Ş.'ye özel çözümler ve Ankara'nın ileri teknoloji içeren yenilikçi projeler, TÜRKSAT A.Ş yetkililerine sunuldu. TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu'nun açılış konuşmasından sonra TÜRKSAT A.Ş.'nin genel yapısı, tedarik ve ürün geliştirme prosedürleri anlatıldı. Buluşmaya katılan firmalar tarafından, geliştirdikleri yenilikçi ve yerli teknolojiler hakkında TÜRKSAT A.Ş. yetkililerine on iki sunum gerçekleştirildi.

Projeler arasında yer alan kurumsal süreç yönetim sistemleri, akıllı coğrafi bilgi sistemleri, veri aktarımını donanımsal düzeyde şifreleyen kripto cihazı, yüksek frekans kablosuz haberleşme sistemi, nesnelerin iletişim güvenliği çözümleri, büyük veri analitiği, LIDAR teknolojileri, robotik süreç otomasyon yazılımı, gerçek zamanlı stok kontrol ve etkin depo yönetimi çözümleri, derin öğrenme tabanlı bilgisayarlı görü yeteneği kazandıran yerli ve milli gömülü sistem, görüntü kıymetlendirme çözümleri gibi önemli teknolojiler TÜRKSAT A.Ş.'ye sunuldu. Proje sahipleri, şirket yöneticileri ile birebir görüşme ve ürünlerini tanıtma fırsatı yakalamış oldu. TÜRKSAT A.Ş.'nin ihtiyaçları doğrultusunda ilgi çeken bazı ürünlerin şirkete kazandırılması için sonraki görüşmeler de planlandı.

Ankara Kalkınma tarafından yürütülen, yerli teknoloji üreten firmaların yeni satış kanalları geliştirdiği ve büyük firmaların tedarik ağlarına dahil olma fırsatı yakaladığı  Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları, Türkiye'de modern, yerli bir sanayinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Ankara'nın diğer önemli firmaları ile devam edecek.