Ana içeriğe atla

15 İlçede Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Anlatıldı

10 Kasım 2021

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında çevre ilçelerde Ekim ayında başlayan bilgilendirme toplantıları tamamlandı. 9 Kasım 2021 tarihinde sona eren toplantılar; Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Güdül, Bala, Kızılcahamam, Çamlıdere, Haymana, Çubuk, Kalecik, Evren, Şereflikoçhisar, Kahramankazan, Akyurt ve Elmadağ ilçelerinde gerçekleştirildi.

2021 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programının detaylarının, başvuru esas ve usulleri yanı sıra online başvuru sistemi KAYS hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantılara yerel aktörler büyük ilgi gösterdi. Toplam bütçesi 30 Milyon TL olan program kırsal kalkınma odaklı hazırlandı. Ankara kırsalında yenilikçi ve sürdürülebilir kalkınma mekanizmalarının geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir kır-kent ilişkisinin kurulmasının amaçlandığı programda kadın kooperatiflerine de özel önem verildi.

Kadın Kooperatiflerine Özel Önem

İki bileşene ayrılan Kırsal Kalkınma Mali Destek Programında kadın kooperatiflerinin yenilikçi üretim, pazarlama ve markalaşma stratejileriyle kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Kırsalda yenilikçi ve sürdürülebilir yapıların geliştirilmesinin amaçlandığı program için internet üzerinden son başvuru tarihi 10 Aralık 2021 olarak belirlendi.