Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı TEKNOFEST 2021’de

23 Eylül 2021

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) yürütücülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 21 Eylül'de başlayan Türkiye'nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'de Ankara Kalkınma Ajansı da yerini aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı pavilyonu içerisinde yer alan standımızda Ankaralı üç girişimcimizin çalışmaları ilgi odağı oldu. Standımızı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a çalışmalarımızla ilgili bilgi sunuldu. Ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de standımızı ziyaret ederek çalışmalarımızla ilgili bilgiler aldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Cahit Çelik ise Teknofest 2021 ile ilgili olarak; "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılmasını hedefleyen önemli bir etkinliktir. Festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden gördüğü yoğun ilginin yanı sıra ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır." ifadelerini dile getirmiştir.