Ana içeriğe atla

Ankara Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinde Kadın ve Genç Girişimciliğini Destekliyor Proje Sözleşmesi İmzalandı

27 Eylül 2021

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında "Ankara Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinde Kadın ve Genç Girişimciliğini Destekliyor" projesi desteklenmeye uygun bulundu.  Proje sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK ve Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner CAN tarafından imzalandı.

Çamlıdere Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu projede, Çamlıdere Halk Eğitim Merkezi ortak; Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çamlıdere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kızılcahamam Halk Eğitimi Merkezi iştirakçi olarak yer alıyor.

Proje kapsamında, sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı kadınlar ile gençlerin istihdamı ve sosyal gelişimi için doğal olarak yetişen ve yetiştirilecek olan tıbbi ve aromatik bitkilerin toplanması, yetiştirilmesi ve işlenmesine yönelik olarak eğitimler planlanıyor, atölyelerin kurulması ve kadın kooperatifi kurulması amaçlanıyor. Proje ile bölgenin sosyo-ekonomik yapısının güçlenmesine katkı sağlanması ve projenin diğer ilçelere örnek olması bekleniyor.