Ana içeriğe atla

Balköy Projesi Kapanış Toplantısı

20 Eylül 2021

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığında yürütülen Balköy Projesi kapanış toplantısı 18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

'Balköy' projesi; Gölbaşı Ballıkpınar mahallesinde mevcut üretimi, iyi tarım uygulamalarıyla arttırıp yetiştirilen ürünlerin tanıtımının ve ticaretinin yapılması, bölgedeki kültürün (Kırım Tatar) yaşatılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve eko-turizm ile bölgenin çekim gücünün arttırılmasının hedeflendiği bir projedir.

Ballıkpınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende, Ballıkpınar Mahallesi Muhtarı Yılmaz AKBAY, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan YAZICIOĞLU, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK, Gölbaşı Kaymakamı Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.  Halk oyunları performansının ardından proje kapsamında faaliyete geçen Ballıkpınar İlkokulu, Kırım Kültür Evi, Sağlık Ocağı ve çeşmelerin açılışı gerçekleştirildi.

Kırım Tatar Hasat Şenliği 'Derviza'nın da kutlandığı etkinlikte Ankara'da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ürünlerini sergileme fırsatı bulurken etkinlikle Kırım Tatarlarının kültürünün tanınırlığının artırılması hedeflenmiştir.