Ana içeriğe atla

Çubuk’un Vişnesi Güzeldir İçmesi Projesinde İmzalar Atıldı

30 Eylül 2021

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında "Çubuk'un Vişnesi Güzeldir İçmesi" projesi desteklenmeye uygun bulundu.  Proje sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK ve Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ tarafından 29.09.2021 tarihinde imzalandı.

Projede, bölgeye özgü kıymetli bir değer olan ve bölgede verimi yüksek olan Çubuk Kuruçay Vişnesi'nin işlenmesi amacıyla vişne suyu ve komposto üretim tesisi kurulacaktır. Yeşil Çubuk Gıda İnş. Tur. Mad. Tar ve Hay. San. Tic. AŞ'nin de Proje Ortağı kurum olarak yer aldığı proje ile Çubuk'ta yerel üreticilerin ellerindeki ürünleri düşük fiyatlardan satmaları engellenerek kar marjlarının yükselmesi, ürün birim fiyatının artırılması, yerel bir üretim tesisi kurularak kadın ve dezavantajlı grup istihdamının desteklenmesi ve ömrü son derece kısa olan ürünün yerinde işlenerek tarımsal israfın önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Projenin; kırsal hizmet çeşitliliğinin sağlanarak yerel kalkınmanın süreklilik kazanmasına, kırsalda ticarileşme faaliyetlerinin teşvik edilmesine ve istihdam olanaklarının artırılmasına destek vermesi beklenmektedir.