Ana içeriğe atla

Havacılık Alanında Hibrid Eğitim Uygulamaları Projesi Açılış Töreni Gerçekleşti

18 Kasım 2021

Ajansımız tarafından İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme ve İleri Teknoloji Alanında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğü Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan "Havacılık Alanında Hibrid Eğitim Uygulamaları" projesinin Laboratuvar Açılış Töreni ve Kariyer Günü Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yanı sıra Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, TUSAŞ Akademi Başkanı Dr. Mehmet Demiroğlu, Havelsan Ar-Ge Teknoloji ve Ürün Yönetim Direktörü Dr. Tacettin Köprülü, Küçükpazarlı Havacılık ve Uzay Kalite Güvence Müdürü Halis Tekgöz, Ekinoks AG Üretim Grubu Yöneticisi Mesut Özen, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda, Ankara Kalkınma Ajansı mali desteğiyle ve TUSAŞ iştiraki ile gerçekleştirilen 'Havacılık Alanında Hibrid Eğitim Uygulamaları' isimli proje kapsamında oluşturulan İmalat Laboratuvarı, Montaj Laboratuvarı ve Sanal Gerçeklik Laboratuvarı'nın açılış yapıldı.

TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz açılış konuşmasında, Ankara Kalkınma Ajansının "İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme ve İleri Teknoloji Alanında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen 'Havacılık Alanında Hibrid Eğitim Uygulamaları' başlıklı projenin tamamlanmasından ve proje kapsamında kurulmuş olan laboratuvarın açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Projenin TUSAŞ iştirakiyle yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, "Projemizde, havacılık eğitiminde teorik olarak işlenen sabit ve döner kanatlı hava platformları için üretim ve montaj uygulamalarında kullanılmak üzere sanal gerçeklik/arttırılmış gerçeklik destekli etkileşimli ders içerikleri geliştirmek ve kurulan uygulama atölyesinde öğrenmeyi kalıcı hale getirerek nitelikli teknik personelin yetiştirilmesi amaçlanmıştır" diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, konuşmasında projenin başarıyla tamamlanmasından dolayı memnuniyeti dile getirerek Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'a ve Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz'a teşekkür etti.

Belge takdimlerinin ardından İmalat, Montaj ve Sanal Gerçeklik Laboratuvarının açılışı yapıldı. Katılımcılar laboratuvarları gezerek bilgi aldı.