Ana içeriğe atla

Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı Kapsamında “Ar-ge ve Üretim Ekosisteminin Geliştirilerek Üretimde Kapasite ve Verimliliğin Artırılması, İhracatta Rekabet Gücünde Artırım” Projesinde İmzalar Atıldı

18 Ocak 2022

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı  kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı ile Nüve Medikal firması arasında "Ar-ge ve Üretim Ekosisteminin Geliştirilerek Üretimde Kapasite ve Verimliliğin Artırılması, İhracatta Rekabet Gücünde Artırım" başlıklı projenin sözleşmesi imzalandı.

Nüve Medikal, 1968 yılında kurulmuş olup laboratuvar ve sterilizasyon teknolojisi alanında üretim yapmaktadır. Firma, 16 ürün grubunda 81 farklı model ürün üretmektedir ve yüzden fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Kendi bünyesinde yaptığı ar-ge çalışmaları ile sektörde pek çok ürünün yerli olarak üretilmesine öncü olmuştur. Proje desteği ile üretimdeki tüm veri akışının teknolojik cihazlarla dijitalleştirilmesi ve üretimdeki hata oranının minimize edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca proje kapsamında alınacak cihazlarla verimlilik arttırıcı dönüşümler, ürünlerin kalite ve kullanım ömrünün artırılmasına, satış sonrası hizmetlerin dijital olarak dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Böylece proje desteği ile dünya genelindeki ihracat ağının geliştirilmesi hedeflenmektedir.