Ana içeriğe atla

TRtest İşbirliğinde Ürün Doğrulama Desteği Protokolü İmzalandı

16 Kasım 2021

2021-2022 TechAnkara Dijital Proje Pazarı Ticarileştirme Programı kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı ve TRTest ortaklığında imzalanan protokol töreninde Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, TRTest Genel Müdürü Bilal Aktaş, TRTest Genel Müdür Yardımcısı Yakup Taşdelen ve Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdem Koçoğlu katılım sağladı. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik imza töreni vesilesiyle yaptığı konuşmasında, bu protokol ile TechAnkara Dijital Proje Pazarı'na başvuran girişimlerin mentorluk desteğinin ardından ürün doğrulama desteği kapsamında TRTest'in yönlendireceği laboratuvarlarda verilecek hizmetleri Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleyeceğini, bu sayede girişimlerin test ihtiyaçlarının giderileceğini ve bu girişimlerin paya dayalı kitle fonlaması platformuna yönlendirileceğini belirtti. TRTest Genel Müdürü Bilal Aktaş ise TRTest bünyesinde pek çok test merkezi bulunduğunu ve TechAnkara Dijital Proje Pazarı'ndan gelen proje sahiplerine en doğru test imkanlarını sağlayacaklarını ifade etti.

2021-2022 TechAnkara Dijital Proje Pazarı Ticarileştirme Programı kapsamında başvuruları uygun bulunan girişimcilerin ilk aşamada Ajansın mentor havuzundan ihtiyaç duydukları konularda deneyim sahibi kişilerle eşleştirilerek ücretsiz mentor desteği almaları sağlanacak.

Gerekli görülmesi halinde programa kabul edilen girişimcilerin ticarileştirmeyi hedefledikleri teknoloji tabanlı ürünlerin (yazılım dahil) sahip oldukları teknik özellikleri belgeleyebilmelerine imkan sağlamak amacıyla TRtest Test ve Değerlendirme A.Ş.'nin bu kapsamda hizmet alacağı laboratuvarlarda yaptırılacak testlerin maliyetleri Ajans tarafından karşılanacak. Program süresi boyunca her bir girişimci için ürün doğrulama desteği üst limiti 50.000 TL olacak.

Yapılan testler sonunda ürün doğrulama aşamasını geçen girişimcilerin ticarileşmek ve/veya ölçeklenmek için ihtiyaç duydukları finansmanın bir kısmını Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemi ile temin etmelerine imkân sağlamak üzere girişimcilere; SPK tarafından yetkilendirilerek listeye alınmış bir kitle fonlama platformu olan Fonbulucu üzerinden paylarının bir kısmını yatırımcılara arz edebilmeleri için destek verilecek. Program kapsamında gerekli adımları tamamlayarak paya dayalı kitle fonlama kampanyası başlatabilen girişimciler için yetkili platformun girişimciden talep edeceği listeleme bedeli (3.000 TL'yi geçmemek üzere) Ajans tarafından karşılanacak. Ayrıca programa kabul edilen ve paya dayalı kitle fonlaması kampanyası başlatan girişimcinin kampanyasına Girişim Sermayesi Yatırım Fonu 150.000 TL tutarında yatırım yaptığında Ajans da 50.000 TL tutarında destek sağlayarak Girişim Şirketinden (Anonim Şirket) pay alacak. Ajans, Girişim Şirketi'nden pay alımını Girişim Sermayesi Yatırım Fonları üzerinden gerçekleştirecektir.

2021-2022 TechAnkara Dijital Proje Pazarı Ticarileştirme Programı'na başvurular TechAnkara Girişim Portalı (https://girisimci.ankaraka.org.tr/tr/2021-2022-techankara-dijital-proje-pazari-ticarilestirme-programi_43.html) üzerinden alınmaya başlamıştır.