Ana içeriğe atla

Usturlab Deneyim Merkezi Açılış Töreni Gerçekleşti

22 Kasım 2021

Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında Usturlab Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. yürütücülüğünde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ortaklığı ve Altındağ Belediyesi iştiraki ile çocukların nitelikli astronomi, bilim, doğa, sanat ve teknoloji eğitimlerine erişim ve katılım imkânlarını artırmak amacıyla kurulan "Usturlab Deneyim Merkezi"nin açılışı 20 Kasım Dünya Çocuk Günü'nde gerçekleştirildi.

Usturlab Deneyim Merkezi açılışına Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Asım Balcı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Musa Kazım Arıcan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu, öğretim üyeleri ve çocuklar katıldı.

Usturlab kurucusu Sümeyye Ceylan konuşmasında "Ankara Kalesi'nde beş farklı eğitim alanına sahip tarihi dokusu korunmuş çok amaçlı ve erişilebilir bir mekân olan deneyim merkezi yıla yayılan ücretli/ücretsiz etkinlikleri ve astronomi deneyim alanıyla her yaştan ziyaretçiye açık olacak. Deneyim merkezi, çocuklara, gençlere ve kültür sanata erişimi kısıtlı gruplara doğrudan ulaşmayı hedeflerken; sivil toplum çalışanları, sanatçılar ve eğitimciler arasındaki etkileşimi artıracak programlar sunuyor." dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, konuşmasında projenin başarıyla tamamlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek "Ajansımız kuruluşundan itibaren sosyal kalkınma, kırsal kalkınma ve ileri teknolojiler olmak üzere üç ana alanda çalışmalar yürütüyor. 2019 yılında Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında çıktığımız çağrıda 14 projeye destek vermişiz. Usturlab Deneyim Merkezi de bu projeler içerisinde en iyi projelerden bir tanesiydi. Ankara'da sosyal girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için birçok kurum ve kuruluş ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz, sosyal kalkınma alanında çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan "Bu merkezin güzel işlere vesile olacağını düşünüyorum. Büyük işler küçük adımlarla başlıyor, Usturlab Deneyim Merkezi'nden ülkemize ve dünyaya çok güzel keşifler sunan çocuklar çıkması temennimiz." diyerek başladığı konuşmasında üniversite ile diğer kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliklerinin çocukların hem bilişsel hem de ahlaki gelişimini önemseyen projeleri ortaya koyması açısından önem taşıdığını vurguladı.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Asım Balcı "Bu güzel işin bir parçası olmaktan çok mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte burayı en güzel şekilde kullanmak, çocuklarımızı burada güzel bir şekilde keşfe çıkarmak ve onların yanında olmak en büyük arzumuz." dedi.

Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız konuşmasında "Mekân-insan ilişkisi çerçevesinde Ankara'nın kimliğini taşıyan önemli yerlerden biri olan Ankara Kalesi'nde, tarihi öneme sahip bu mekân içerisinde yüzü geleceğe bakan böyle bir eğitim merkezinin açılmış olması kritik önemi haiz. Tarihinden güç alarak geleceği inşa edecek çocuk ve gençlerin kendilerini ve evreni keşfedecekleri bu deneyim merkezi sivil toplum, kamu ve özel kuruluşlar arasındaki iş birliğinin ve sosyal girişimcilik modelinin çok güzel bir örneğini teşkil ediyor. Deneyim merkezi, çocukların hayal güçlerini geliştirerek onları geleceğe taşıyacak. Ankara'ya, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Etkinlik süresince Usturlab Deneyim Merkezi astronomi, bilim, sanat ve robotik-kodlama sınıflarında çocukların katılımı ile atölyeler gerçekleşti.

Usturlab Deneyim Merkezi hakkında daha fazla bilgi için:

http://deneyim.usturlab.com.tr

https://www.instagram.com/usturlabdeneyim