Ana içeriğe atla

2023 Yılı İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS) Sıkça Sorulan Sorular (SSS) Yayımlandı

5 Ocak 2024

Soru 1: GENÇİS Programında başvuru sahipleri için belirlenen Ankara’da veya 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet etmek, 35 yaşından gün almamış olmak, üniversitelerin sayısal puan türü ile öğrenci kabul edilen dört yıllık (lisans) bölümlerinden mezun olmak ve başvuru tarihinden geriye doğru son iki yıl içerisinde sosyal güvenlik kuruluşlarına kayıtlı olarak herhangi bir yerde altı aydan fazla istihdam edilmemiş olmak vb. kriterlerde değişlik yapılabilir mi?

 

Cevap 1: Programda başvuru sahipleri için belirlenen kriterler; birçok üst ölçekli plan, strateji ve program dikkate alınarak Ankara Kalkınma Ajansı bölge planında belirlenen amaç ve öncelikler doğrultusunda, ilan edilen destek programının etkin ve verimli şekilde sonuçlandırılarak amaç ve hedeflerine ulaşılabilmesiyle amacıyla belirlenmiştir. Bu yüzden, bahsi geçen kriterlerde herhangi bir değişiklik yapılması öngörülmemektedir.