Ana içeriğe atla

2023 Yılı TechAnkara Girişimcilik Merkezi Programı Ödül ve Sertifika Töreni Düzenlendi

28 Şubat 2023

TechAnkara girişimcilik merkezi programının ikincisi gerçekleştirildi. Bu programa 55 takımdan oluşan 165 üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencisi bitirme projeleri, dönem projeleri ve tez konularıyla başvuru da bulunmuştur. Ankara’da bulunan üniversitelerden ve Ankara dışındaki üniversitelerden bu sene yoğun ilgi gösterilen girişimcilik merkezi programımız her sene kazanılan deneyim ile ulusal hale gelmektedir. Buradan gelişen projeler ticarileşmeye hazır hale gelerek TechAnkara Proje Pazarı’na katılım sağlayacak aşamaya gelmektedirler. Her sene düzenlenen proje pazarında gelen başvurular arasından değerlendirme sonucu seçilen girişimciler projelerini yatırım fonları ve melek yatırım ağları ile buluşturabilir. Bu sayede de yatırım alma şansını yakalayabilme fırsatını elde etmektedirler.

55 proje konusunun değerlendirilmesi neticesinde 44 proje konusu girişimcilik merkezi programına kabul almıştır. 44 takım ve 132 öğrencinin 5 haftasonu katılım sağlayarak 30 saat eğitim almasının ardından belli bir yetkinliğe kavuştular. Alınan eğitimler iş fikri oluşturma ve iş modeli oluşturma, iş fikri değerlendirme ve takım oluşturma, hedef kitle ve pazar analizi, temel finansal plan hazırlama ve değer önerisi tasarımıdır.

Eğitimlerin ardından öğrenciler arasından 31 takım sunum yapma kararı aldı. Ankara Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda sunum mentorluğu hizmetinden yararlanarak sunumlarını yarışmaya hazır hale getirmişlerdir.

Birbirinden değerli projelerin yarışması neticesinde ilk 3’ girenler arasından birinci olan takım 60.000 TL değerinde yurtdışı hızlandırıcı programına dahil edilecektir. İkinci takım 45.000 TL değerinde ve üçüncü takım ise 30.000 TL para ödülüne hak kazanmıştır.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, diğer takımları da tebrik ederek girişimcilik merkezi programı yarışmasında dereceye girenlere verilen ödüllerin sembolik olduğunu ve aslında tüm katılım sağlayanların program sayesinde önemli bir tecrübe yaşadıklarını belirtti. Sayın Çelik, öğrencilerin birbirinden değerli eğitimleri alması ve sunum mentorluğundan yararlanılması sayesinde mezun olduktan sonra iş fikirleri ve projeleri ile pazara daha hazır hale gelmiş olduklarını söyledi.

Üçüncü olan 30.000 TL lik para ödülünü kazanan Kemursgen Ultrasonik ve Ultraviyole Tarım Zararlısı Mücadele Aracı adlı projeye sahip olan Metarus takımı üyeleri Selman Canlı, Funda Eren ve Yusuf Narlı.

İkinci olan 45.000 TL lik para ödülünü kazanan SolarBot adlı projeye sahip olan VEB Ar-Ge takımı üyeleri Emre Üzümcü, Vuslat Dursun ve Berat Bilden.

Birinci olan 60.000 TL değerinde yurtdışı hızlandırıcı ödülünü kazanan Gözenekli Bazı Nano Malzemelerin Akışkan (gaz/sıvı) Depolamasını yapan Endep adlı proje sahip olan Gözde Bayazit Sekitmen, Semra İde ve Onurcan Bülbül.