Ana içeriğe atla

2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı Kapsamında İmzalar Atıldı

5 Haziran 2024

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı kapsamında, Otomotiv Mühendisliği Derneği (OTOMDER) tarafından sunulan "Mesleki Yetkinlik Geliştirme Merkezi - Elektrikli Araçlar İçin Ulusal Yeterlilik ve Meslek Standartları Geliştirme Projesi" için imzalar atıldı.

Sözleşme, Otomotiv Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih DOĞAN ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Emine DOĞRUKÖK tarafından imzalandı. Proje kapsamında, elektrikli araçlar alanında çalışacak personelin bilgi, beceri ve yeteneklerini tanımlayan üç ulusal yeterlilik ve meslek standardı hazırlanacak. Bu standartlar ile sektördeki eğitim kalitesinin artırılması ve ulusal düzeyde kabul gören nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, ulusal yeterlilik ve meslek standartlarının yazımı konusunda eğitmen eğitimi programı uygulanacak. Bu program ile eğitim veren eğitmenlerin bilgi ve becerileri geliştirilecek ve eğitim kalitesinin artırılması sağlanacak. Eğitmenler, proje süresince elde edilen bilgileri ve standartları eğitim süreçlerine entegre ederek, sektöre nitelikli iş gücü kazandıracaklar.