Ankara Girişim Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı
Ankara Girişim Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, 3 Ağustos 2017 günü paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Ankara Girişim Projesi, 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlamıştı. Çalışmalarına 27 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek olan proje, Ankara (TR51 NUTS2) Bölgesini içeren Ankara merkez ve 25 İlçeyi kapsamaktadır.
Ankara'da genç istihdamının artırılmasını hedefleyen projenin ana faaliyetleri, girişimcilik ekosisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için bu ekosistemi besleyen unsurların desteklenmesine odaklanmaktadır. Böylece, Ankara'nın sahip olduğu yetişmiş insan kaynağı profili, katma değer yaratacak girişimcilik alanlarına yönlendirilerek, genç istihdamının artırılması sağlanacaktır.
Hedef kitlesi yenilikçi ve tekno-girişimci fikirlere sahip genç girişimciler, üniversiteden yeni mezun olmuş gençler, öğrenciler ve işsiz kişiler olan projenin genel amacı girişimcilik yoluyla gençlerin istihdamının artırılmasıdır. Proje, Ankara girişimcilik ekosisteminin büyütülmesi ve zenginleştirilmesiyle genç istihdam oranının artırılması ve TechAnkara Girişimcilik Merkezi kanalıyla bu amaca hizmet etmektedir.
3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı
Ankara Girişim Projesi, projedeki süreci ve gelişmeleri paydaşları ile düzenli olarak paylaşmaktadır. Bu kapsamda yapılan 3. yönlendirme komitesi toplantısına Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Ali Oflaz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Sorumlusu Ahmet Karan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı adına Sözleşme Yöneticisi Hilal Ölmez Hosta, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin, Gazi Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Tuğrul İmer, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, OSTİM Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar, ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Hanzade Sarıçiçek, SmartsUnited Kurucu Genel Müdürü Kazım Yalçınoğlu, Diffusion Capital Partners kurucu ortağı Altan Küçükçınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, Ankara Üniversitesi Teknokent'ten temsilciler ve Ankara Kalkınma Ajansı'ndan uzmanlar katılım sağladı.
Toplantıda proje sözleşmesinin imzalanmasından bugüne Ankara Girişim Projesi kapsamında gerçekleşen aktiviteler ve hedefler sunulmuştur. Genç girişimci eğitimleri, mentörlük ve ticarileştirme programları, girişimcilik portali ve mevcut durum analizi ile proje kapsamında gerçekleştirilen diğer faaliyetler yönlendirme komitesi üyeleri ile paylaşılmıştır.
TechAnkara Markası İle Yakalanan Sinerji Artarak Devam Ediyor
Toplantıda konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif ŞAYIK, TechAnkara markası ile yakalanan birliktelik ve işbirliği sayesinde Ankara girişimcilik ekosistemindeki paydaşlar arasındaki sinerjinin giderek arttığını belirterek "Ankaralı paydaşlar olarak bizler, birbirimizin müştemilatı değil mütemmim cüzleriyiz. Bu yapımızla diğer bölgelere de örnek teşkil ediyoruz." dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın girişimcilik odağındaki faaliyetlerinden bahseden Şayık, "hali hazırda odaklarımızdan birisinin girişimcilik olduğu bir noktada bu proje bize çok önemli katkılar sağlamıştır. Ankara Kalkınma Ajansı, proje ile başlayan ya da gücü artırılan faaliyetlerin devamı noktasında imkanlarını seferber edecek, sürdürülebilir bir yapı tesis edecektir" dedi.
Toplantıda, bu çalışmalarla birlikte Merkezin ve Ajansın, Ankara'nın girişimcilik ekosistemindeki ve yerel ekonomideki pozisyonunun daha da güçleneceğini görüşü dile getirildi.
Yönlendirme Komitesi Başkan ve Üyeleri son olarak, başarılı olarak ilerleyen projenin önemine vurgu yaparak istişare toplantılarının sıklıkla yapılması konusunda fikir birliğine vardılar.
Toplantı, dilek ve temennilerin paylaşımına imkân veren serbest oturum ile sona erdi.