Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı'na "Ankara'nın Markası" Ödülü

12 Aralık 2012

Ödülü Ajans adına Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'den aldı.

12 Aralık 2012 tarihinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen "2012 Ankara Markaları Buluşması", Ankara'nın markalarını bir araya getirdi. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci yanı sıra çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi ve Ankara'nın önde gelen markalarının yöneticilerinin katıldığı zirvenin açılış konuşmasını ATO Başkanı Salih Bezci yaptı.

ATO Başkanı Salih Bezci konuşmasında, Ankara'nın marka şehir olması yolunda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.  Bezci, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, teknolojileri verimli kullanmanın her alanda başarı için önemli bir faktör olduğuna işaret ederek, marka şehir olma yolundaki çalışmalarından birisinin de Ankara'nın sanal ortamda tanıtımını içeren "e-Ankara Projesi" olduğunu söyledi. Ankara'nın turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla yürütülen söz konusu projede Ankara Kalkınma Ajansı'ndan da hibe desteği alındığını kaydeden Bezci, "Halen çalışmaları sürdürülen proje ile Ankara'nın sahip olduğu değerler uluslararası düzeyde tanınır hale getirilirken, marka imajının oluşturulmasına da katkı sağlanacaktır" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, öncelikle Türkiye'yi marka yapmak gerektiğini ifade etti. Şehirlerin bazılarının markalaşarak para kazandığını belirten Hisarcıklıoğlu, tarih şehri deyince akla Kahire ve Roma'nın, finans şehri deyince de New York'un geldiğini söyledi. Bu anlamda Ankara'nın da markalaşması gerektiğini ifade etti.

Ankara memur şehri olmak istemiyor

Hisarcıklıoğlu, Ankara'nın memur şehri olmak istemediğinin belli olduğunu dile getirerek, Ankara'nın yerel değerlerinin öne çıkması gerektiğini bu noktada Kalkınma Ajansı'na da görev düştüğünü vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankara'nın birçok konuda marka olmaya başladığını belirterek, 7 bin yataklı 2 dev hastanenin yapılacağını, bu hastanelerle Ankara'nın Orta Doğu'nun Tıp merkezi haline geleceğini söyledi.

Vali Yüksel: Ankara Marka Olmayı Hakediyor

Son olarak kürsüye çıkan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Ankara'nın beşeri sermayesi, yer altı ve yer üstü kaynakları ile bir marka şehir olduğunu vurguladı. Vali Yüksel: "Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, yüksek nitelikli insan kaynağı ve ekonomik potansiyeli ile Ankara tam bir marka olmayı hak ediyor. Bunun için öncelikle ortak akılda buluşmamız gerekiyor. Ayrıca doğduğu yer neresi olursa olsun, bu şehirde yaşayan herkesin şehri farketmesi gerekiyor" dedi.

Buluşmada son olarak Ankara Markaları Ödül Töreni gerçekleştirildi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı'nın akabinde gazeteci Yavuz Donat ile  Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türksat A.Ş., Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Basketbol Takımı yılın markaları ödülünü alan diğer isimler oldu.