Ankara'nın ilçelerinde kırsal turizm canlanıyor
Ankara'nın Kalecik İlçesinde Kırsal Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 'Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Talep Çalıştayı' düzenlendi.
Kalecik Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje ile Kalecik'te sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi, ilçenin sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri ekonomik değere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Projenin bölümlerinden biri olan 'Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Talep Çalıştayı', 28 Nisan 2012 tarihinde Kalecik Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Çalıştaya çeşitli doğa sporları kulübü temsilcileri, Ankara Turist Rehberleri Derneği üyeleri ve tur operatörleri katıldı. Çalıştay ekibi ilk olarak Yörem Konukevi'nde Kalecik'in yöresel lezzetlerinin sunulduğu kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin de katıldı. Çalıştay ekibi daha sonra Kalecik'i gezerek, tarihi ve kültürel zenginliği hakkında uzmanlardan bilgi aldı.
Talep çalıştayı düzenlendi
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kalecik İlçesinde Kırsal Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen 'Kırsal Turizm İçin Ekonomik Diyalog Talep Çalıştayı'nda tur operatörleri ve doğa sporları kulübü temsilcileri Kalecik'i değerlendirdiler. Üyeler, tarihi önem taşıyan Kalecik Kalesi ve çevresinin değerlendirilmesi, ilçede akarsu alanlarının değerlendirilmesi, karavan turizminin geliştirilmesi, İdris Dağı'nda kış sporlarının ve yamaç paraşütünün yapılması ve şarap tanıtımının yapılması konusunda fikirlerini sundular. Öte yandan, Proje kapsamında Kalecik'teki girişimciler, 7 Mayıs'ta Beypazarı'nı ziyaret edecek ve Beypazarı'nda turizm alanındaki gelişmeler yakından izlenecek.
Kalecik bağları gezildi
Çalıştayın ardından ekip, dünyaca ünlü 'Kalecik Karası' bağlarını gezerek, üreticilerden bilgi aldılar.
Kalecik'te kırsal turizm potansiyeli harekete geçiyor
Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Kalecik İlçesinde Kırsal Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi", yerel sahiplenme ile Kalecik'in sosyal, ekonomik ve mekânsal potansiyelini harekete geçirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında kırsal turizm odaklı çalışmalar ön plana çıkarılacak, yerelde sahiplenme için farkındalık yaratılacak ve girişimcilerin Kalecik'e ilgi göstermesi için tanıtım çalışmaları yürütülecek.