Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni Sergisi Açıldı
Ankara Valiliği himayelerinde, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde ve koordinasyonunda düzenlenen Ankara Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'nin açılışı 14 Mayıs 2018 tarihinde yapıldı.
Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni 19 Mayıs 2018 tarihine kadar Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.
Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'nin açılışına, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özmen, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı ve çok sayıda ilgili katıldı. Açılış sanatçılardan birinin yaptığı Kuranı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.
Fuarın açılış konuşmasında, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özmen "Bu millete, bu insanlığa medeniyeti aktarmış bir topluluğun, milletin çocuklarıyız. Eğer biz bu şekilde olan, birikimlerimizi yarınlarımıza gençlerimize aktaramazsak bu çok önemli birikimlerimizi, dünyaya ilan edemezsek, varlığımızı ortaya koyamazsak, güçlü bir millet olamayız onun için yapılan bu işleri önemsiyoruz. Bugün burada yapılan etkinlik sadece bir sergi değil, serginin ötesinde yarınımız için bizim bir sözümüz var demektir. Bizim geçmememiz gereken bir geçmişimiz var diye düşünen bir milletiz. Bu serginin açılışında katkıda bulunan Ankara Valiliği ve Ankara Kalkınma Ajansı ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. "dedi. Akabinde kurdele kesilerek serginin açılışı tamamlanmış oldu. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özmen, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve beraberlerindeki heyetlerle stantlarda yer alan sanatçıları teker teker dolaşarak yakın ilgide bulundular. Bu geleneksel sanatları yaşattıkları için ve gelecek nesillere de aktarma çabalarından dolayı sanatçıları taktir ettiler.
Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde gerçekleşen Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni Sergisi'nde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sanatçılar; Nallıhan iğne oyası, Beypazarı telkârisi, cam üfleme sanatı, sedef kakma, bakır işleme, Keşan dokuma, kazaziye, lüle taşı işleme sanatı, Osmanlı harem sabunları, tahta kaşık oyma ve süsleme sanatı, bıçak ve kılıç yapımı, taş baskı ahşap yakma sanatı, deri kostüm yapımı gibi sanatları tanıtma imkânı bulacaklar.