Genel Sekreterimiz Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Muhammed Ali Oflaz Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret ederek Enstitü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş ile makamında görüştü. Şayık, görüşmede enstitünün çalışmaları hakkında Ateş'ten detaylı bilgi alırken, Ajansın son dönem çalışmaları hakkında da bilgi sundu. Enstitü'nün temel faaliyet alanı olan kültür ve kültürel kalkınma özelinde muhtemel işbirliği olanaklarının da ele alındığı görüşmede Şayık, bundan sonraki süreçte Enstitü'yü Ajansın önemli bir paydaşı olarak kabul ettiklerini ve ortak çalışmaların arttırılması gerektiğine inandıklarını belirtti.
Ateş: "Amaç Türk dil ve kültürünün tanıtımına destek olmak"
Görüşmede, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş Yunus Emre Vakfı'na bağlı olarak kurulan Yunus Emre Enstitüsü'nün eğitim ve öğretim faaliyetleri ile bilimsel araştırma ve uygulamaları yürüttüğünü söyledi. Ateş, "Enstitü, kuruluş amaçları doğrultusunda Türk kültürünün, tarihinin, dilinin ve edebiyatının daha iyi tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla araştırmalar yapmak, farklı kurumlarla işbirliği yaparak bilimsel çalışmaları desteklemek ve ortaya çıkan sonuçları çeşitli yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak amacına yönelik faaliyetler yürütmektedir" diye konuştu.
Ateş Enstitü'nün yurt dışı çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi: "Yunus Emre Enstitüsü 40 ülkede açtığı Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri ile Türkiye'nin, Türk dilinin, kültürünün, sanatının ve tarihinin tanıtılması adına çalışmalar yapacaktır. Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde bilimsel projeler, kültürel etkinlikler ve kurslar aracılığıyla bir taraftan Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanırken, diğer taraftan Türkiye ile diğer ülkeler arasında dostluk pekiştirilecek ve kültürler arasındaki münasebetler artırılacaktır."