Hayaller Gerçekleşiyor
Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel İş Uygulama Merkezi tarafından yürütülen proje ile zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördükleri mekanlar ihtiyaçlarına yönelik olarak düzenlenirken, eğitim olanakları geliştirilecek. Proje kapsamında yürütülecek faaliyetler ile de öğrencilerin ve ailelerinin yaşam kalitelerini iyileştirecek uygulamalar hayata geçirilecek.
Proje açılış toplantısına Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı belediye Başkanı Fatih Duruay, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende ilk olarak Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Sevindim tarafından proje hakkında bilgi verildi. Sevindim, projenin hayata dezavantajlı olarak başlamış zihinsel engelli öğrencilerin sosyalleşmelerine, eğitim aldıkları fiziki mekanların iyileştirilmesine, becerilerinin artırılmasına yönelik olduğunu belirtti. Proje faaliyetlerinin başladığını bildiren Sevindim, konuşma güçlüğü çeken 19 öğrencinin 190 saatlik dil ve konuşma eğitimi aldığını vurguladı. Özel eğitim uygulamaları konusunda Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri ile işbirliği yapıldığını hatırlatan Okul Müdürü Mehmet Sevindim, hareket kısıtlılığı yaşayan öğrenciler için fizyoterapi eğitimlerinin devam ettiğini kaydetti. Ailelere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının yapılacağını da belirten Sevindim, projeyi desteklediği için Ankara Kalkınma Ajansı'na ve ilgili paydaşlara teşekkür etti.
Toplantıda daha sonra Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin sunduğu Seğmenler gösterisi yer aldı. Etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu'nun engelli öğrenciler ile birlikte sunduğu mini konser ile tamamlandı.
Yaşam kaliteleri artacak
Proje ile Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel İş Uygulama Merkezi'nde eğitim alan öğrencilerin yaşam kalitelerini artıracak, becerilerini geliştirecek eğitim çalışmaları yürütülecek ayrıca, üretim yetenekleri geliştirilecek. Bu kapsamda alımı gerçekleştirilen galoş üretim makinaları ile engelli öğrenciler üretime katılacak. Üretilen galoşların çeşitli kurum ve kuruluşlara satışı ile okula gelir sağlanacak.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da çalışmaları başlayan projeyle ilgili şunları söyledi: "Bizler Ajans olarak geçtiğimiz mali destek programında olduğu gibi bu mali destek programımızda da sosyal kalkınma başlığına yer verdik. Çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak, onlara artı değerler katacak sosyal kalkınma başlıklı projelere destek vermeye çalışıyoruz. Bu projenin de engelli bireylerin üretime ve dolayısıyla sosyal hayata katılmaları yönünde çok önemli olduğunu düşünüyor ve destek vermekten mutluluk duyuyoruz."