ICT PSP 2012 Yılı İş Programına ilişkin görüş alma süreci başlamıştır
2012 Yılı İş Programının 5 adet temadan oluşması planlanmakta olup bu temaların "Düşük Karbon Ekonomisi ve Akıllı Mobilite için BİT", "Sayısal İçerik", "Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT", "Yenilikçi Devlet ve Kamu Hizmetleri" ve "Yenilik ve Yenilikçi Hizmetler için Güvenlik ve Açık Platformlar" başlıklarından oluşması beklenmektedir. Bu temalar altında yer alabileceği düşünülen konular 31 Ağustos 2011 tarihine kadar ictpsp-tr-ncp@dpt.gov.tr e-posta adresine iletilebilir.
"ICT PSP nedir?
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı (ICT PSP), Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programının (CIP) bilgi ve iletişim teknolojileri (BIT) bileşenidir. ICT PSP programının ulusal koordinasyonu Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi tarafından yapılmaktadır. Programa 2009'dan itibaren Türkiye olarak katılım sağlanmaktadır. Programın temel amaçları; Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden daha fazda fayda sağlamak, birlikte çalışabilirliği artırmak, ülkeler arası tecrübe paylaşımı, temel sosyal sorunlara çözüm geliştirmektir.
ICT PSP Ana Temalar
2011 ICT PSP iş programında yer almış olan başlık ve temalar aşağıda listelenmiştir:
- Düşük Karbon Ekonomisi ve Akıllı Mobilite için BİT (akıllı binalar, akıllı elektrik ve su şebekeleri, akıllı ulaştırma sistemleri )
- Sayısal İçerik (Avrupa için Sayısal Gündem (DAE) ; Bilgiye, kültürel çeşitliliğe, yaratıcı içeriğe erişimi artırmak, Sayısallaştırma faaliyetlerini desteklemek, Kültürel çalışmaların Avrupa çapında dağıtımına yardımcı olmak, e-öğrenme vb)
- Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT (Sürdürülebilir sağlık bakımı, Bağımsız yaşamada BİT destekli çözümler, Çevre Destekli Yaşama (AAL), e-İçerme İnisiyatifi)
- Yenilikçi Devlet ve Kamu Hizmetleri (Kamu hizmetlerinde inovasyon, Kamu hizmetlerinin daha etkili ve birlikte çalışabilir hale getirilmesi)
- İnternet Tabanlı Hizmetler için Açık Yenilik (Yeni ürünler ve hizmetler için açık platformlar, Kullanıcıların ve vatandaşların inovasyona sürecine katılması, Ultra Hızlı Internet tabanlı hizmetlerin yaygınlaştırılması, Kentlerde inovasyon ekosistemlerinin oluşturulması, Yeni teknolojilerin ve yaklaşımların desteklenmesi (özellikle RFID teknolojisi ve nesnelerin interneti konsepti-Akıllı Kentler)"