İleri Sağlık Teknolojileri İçin Fizibilite Çalışması
"ODTÜ Teknokent İleri Sağlık Teknolojileri Hızlandırma Altyapısı ve Mekanizmaları için Analiz ve Fizibilite Çalışması" için sözleşme imzalandı.
Ankara Kalkınma Ajansı ve ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş. arasında Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında "ODTÜ Teknokent İleri Sağlık Teknolojileri Hızlandırma Altyapısı ve Mekanizmaları için Analiz ve Fizibilite Çalışması" projesi sözleşmesi imzalandı.
Proje ile bölge içinde ileri sağlık teknolojilerinin kullanımının artırılması ve yaygınlaştırılması, bölgede bu alanda faaliyet gösteren firmaların markalaşması ve ticarileştirilmesi, ileri sağlık teknolojilerinde nitelikli insan gücünün en etkili biçimde kullanılarak, katma değerli üretim döngüsünün başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, ileri sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor.
Yol Haritası Ortaya Çıkacak
Gelişme potansiyeli olan, henüz dış piyasaya açılmamış, genç ve sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve iç piyasadaki payını arttırmak isteyen firmalar projenin hedef grubunu oluşturuyor. Fizibilite çalışması sonrasında oluşturulacak yol haritası ile bölgedeki diğer teknokentler, sağlık kümelenmeleri ve şehir hastaneleri gibi sektör temsilci yapıları ile güç birliği ve Ankara'ya çekilebilecek yerli ve yabancı ileri sağlık teknolojileri firmaları ile işbirliği amaçlanıyor. Proje ile Ankara'nın sağlık alanında kalkınmasında itici güç olmasına katkıda bulunulması tasarlandı.
Çalışmanın kısa vadeli etkisinin; sağlık teknolojileri alanında gelişmekte olan firmalar, üniversiteler, kuluçka merkezleri ve araştırma merkezleri üzerinde olacağı ön görülüyor. Ayrıca, önde gelen sanayi ve üretim merkezlerinde ileri teknolojili üretimin payının artması ile nitelikli iş gücüne talebin giderek artması ve böylelikle Ankara'nın beyin göçü için birincil çekim merkezi konumuna gelmesine katkıda bulunması bekleniyor. Nihai olarak ise; artan eğitim ve araştırma imkânları kullanılarak işgücünün niteliğinin ve yenilik kapasitesinin arttırılması, bilgiye dayalı üretime yönelik dönüşümün ve ekonomide verimlilik artışı ile rekabet gücünün ve büyüme hızının artırılması sağlanacak. Böylece uzun vadede Türkiye'deki ileri teknoloji sektör firmalarının gelişmesine katkıda bulunulacak.