Ana içeriğe atla

İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi Eğitimi

24 Ağustos 2012

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. tarafından yürütülen "Ankara Bölgesi Sağlık, Savunma ve Bilişim Sektörleri Arası Bilgi Paylaşım ve İşbirliği Platformu Geliştirme Projesi" kapsamında "İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi Eğitimi" düzenlenecektir.

İNOVASYON VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Eğitim Verecek Kurum: Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)

Eğitim Verecek Kişiler: İhsan KARATAYLI – Serkan BÜRKEN

Eğitimin Konusu: Sağlık, Savunma ve Bilişim Sektörüne Yönelik İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi Eğitimi

Eğitimin Tarihi: 28 Ağustos 2012 ( 09.30 - 15.30 )

Eğitimin Yeri: Hacettepe İvedik OSB Teknokent Toplantı Salonu

Eğitimin Nedeni ve Amacı:

Küreselleşme sürecinde rekabetçiliğin kaynağı Ar-Ge ve inovasyon olarak kabul edilmektedir. Dünyadaki bu gelişmelerden doğrudan etkilenen sağlık, savunma ve bilişim sektörlerinde yer alan firmalar için teknoloji ve inovasyon kavramlarına hakim olmak önem arz etmektedir. Bu eğitimin amacı; katılımcılara bu iki kavram hakkında temel bilgileri kazandırmak ve teknoloji ve inovasyona yönelik süreçlerin nasıl yönetileceği, bu konuda hangi kurum ve kuruluşlardan yararlanılacağı konusunda genel bir bilgi sağlamaktır. Buna göre, eğitimin kapsamı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Eğitim Kapsamı:

•          İnovasyonun tanımı ve türleri nelerdir? Firmalar neden inovasyona ihtiyaç duyar?

•          Teknolojik İnovasyon nedir? Nasıl gerçekleştirilir? Teknolojik inovasyon alanında etkin küresel firmalar hangileridir?

•          Sağlık, savunma ve bilişim sektörlerinde inovasyonun ve Ar-Ge'nin önemi nedir? Hangi mekanizmalarla gerçekleştirilir? Örnekleri nelerdir?

•          Kurum kültürü ve inovasyon arasında nasıl bir bağ vardır? Kurumsal kültür nasıl oluşturulur? Kurumsal kültürün içine inovasyon nasıl adapte edilir?

•          Teknoloji ve inovasyon kurum içinde nasıl yönetilir? Kurum içinde yenilik süreçlerinin teşviki için neler yapılmalıdır?

•          İnovasyon için hangi alanda işbirlikleri gerekir? İnovasyon için nereye bakılmalı, kiminle çalışılmalı? En iyilerden neler öğrenebiliriz?

•          Teknolojik İnovasyon ve Ar-Ge için devlet destekleri nelerdir? TUBİTAK, TTGV, KOSGEB destekleri, Kalkınma Ajansları, Risk Sermayesi destekleri için ne yapmak gerekir? İpuçları nelerdir?

Eğitimin Yapısı:

Eğitim 1 gün olarak planlanmıştır. 3'er saatlik iki seans halinde gerçekleştirilecektir.  Arada bir öğle molası verilecektir. 

Eğitim 30 kişi ile sınırlıdır. LCV için lütfen Pelin Çelikoğlu – 0 542 800 9003 – pelinc@hacettepe.edu.tr