Ankara’nın sağlık turizmindeki potansiyelini arttırmak adına Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında “Sağlık Turizmi Profesyoneli Eğitim Programı” düzenlenecektir.
Sağlık Turizmi Profesyoneli Eğitim Programının temel amacı; konusunda uzman, iyi eğitim almış profesyoneller yetiştirerek sektörel bazda istihdam sağlamaktır. Ayrıca ülkeler arasında iş birliği ve ortaklıkların artması, uluslararası turizmin gelişmesi ile artan sağlık turizmi talebi ve harcamalarından daha fazla pay alabilmek ve bu alanda gelişmiş önemli rakip ülkelerle daha güçlü bir şekilde rekabet edebilmek için araştırmalar yaparak yeni projeler ortaya koyabilen profesyoneller yetiştirmektir. Bunun yanı sıra sağlık turizmi hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik yeni fikirlerin üretilebilmesine ve politika geliştirilmesine yönelik bu alanda çalışmak isteyen tüm kişilerin bu yönde profesyonelleşmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Günlük 5 saat olmak üzere 14 gün boyunca toplamda 70 saat sürecek eğitim programı 5-22 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonlarında gerçekleşecektir.
Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara e-devlet üzerinden erişilebilir olacak eğitim sertifikaları sunulacaktır. Sağlık turizmi profesyonelleri unvanı alan katılımcılar, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip işletmeler ve sağlık turizmi yapmak isteyen işletmeler ile bir araya getirilerek sektörde istihdam edilmelerine yönelik danışmanlık sağlanacaktır.
Eğitim için Uygun Başvuru Adayları:
Başvuru tarihi itibarıyla;
- Ankara’da ikamet etmesi
- 35 yaşından gün almamış olması
- Lisans veya ön lisans mezunu olması
- Başvuru tarihinden geriye doğru son iki yıl içerisinde sosyal güvenlik kuruluşlarına kayıtlı olarak herhangi bir yerde altı aydan fazla istihdam edilmemiş olması
- En az B2 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olması ve bunu belgelendirmesi
Eğitim Programı Konusu:
Eğitim programı; Sağlık Turizminin Tanımı, Kapsamı, Türleri ve Mevcut Durum, Sağlık Turizmi İşletmeciliği ve Süreç Yönetimi, Türkiye’de ve Dünya’da Sağlık Turizmi Politikaları ve Uygulamaları, Sağlık Turizmi Stratejisi ve Pazarlaması, Hedef Kitle Analizi ve Marka Mesajı, Hedef Ülkelerin Belirlenmesi, Özelleştirilmiş Sağlık Turizmi Pazarlama Planları, Sağlık Turizminde Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Faaliyetleri, Sağlık Turizminde Benzersiz Hasta Yolculuğu, Uluslararası Sağlık Hukuku/Sağlık Turizmi Hukuku ve Mesleki İngilizce ve Diğer Ek Konular alanlarını içerecektir.
Önemli Notlar:
- Eğitim programına 30 kişi kabul edilebilecektir.
- Katılımcılarda kadın adaylar öncelikli olacaktır.
- Başvuru sayısının düzeyine göre katılım için başvuru koşulları ve değerlendirme kriterlerinde güncelleme söz konusu olabilecektir.
- Başvuruların, ayrılan kontenjandan daha çok olması durumunda ek eğitim programlarının açılması söz konusu olabilecektir.
- Eğitim sonrası istihdam danışmanlığı sağlanacak olup, eğitim bir istihdam garantisi içermemektedir.
Eğitime başvuru için yukarıda yer alan "Katılmak İçin Başvur" sekmesinden ulaşılabilecek formun doldurulması gerekmektedir. Başvurular arasında yapılan değerlendirmeler sonrasında eğitime katılması uygun görülen adaylara e-posta adresleri üzerinden eğitim öncesinde gerekli bilgilendirmeler iletilecektir.