Ana içeriğe atla

KOOP-06: Kooperatif Hızlandırma Programı Başladı

23 Eylül 2024

Başvuruları 1 Temmuz-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınan, 20 kadın kooperatifinin ilgi gösterdiği KOOP-06* programı katılımcıları, birebir yapılan kooperatif görüşmeleri sonucu belirlenerek 10 kadın kooperatif programa kabul edilmiş ve ihtiyaç duydukları alanda danışmanlık hizmeti almaları uygun görülmüştür.

Program açılış toplantısı 16 Eylül 2024 tarihinde Sosyal Kalkınma Birimi koordinatörlüğünde, programı yürütecek danışmanların ve programa katılan kooperatiflerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıda KOOP-06 programının amacı ve aşamaları katılımcılara anlatılmış, kooperatiflerin programdan beklentileri alınmıştır. Toplantıda 18-27 Eylül tarihlerinde, programa kabul edilen kooperatiflere gerçekleştirilerek ziyaret planı da aktarılmıştır.

Program kapsamındaki saha ziyaretlerine, Bala Kesikköprü Tarımsal Kalkınma, Kalecik Sanat Evi Tarımsal Kalkınma, Altındağ Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme ve Çubuk Birlik Kadın Girişimi Tarımsal Kalkınma kooperatifleri ile başlanmıştır.  23-27 Eylül tarihlerinde, programa kabul edilen kooperatiflere ziyaretler devam ettirilecek, bu ziyaretlerde kooperatiflerin ihtiyaçları uzmanlar tarafından yerinde tespit edilecektir. Bu tespitler doğrultusunda kooperatiflerin gelişim aşamaları ve potansiyellerine yönelik her bir kooperatif için özel olarak hazırlanan gelişim haritaları oluşturulacaktır. Bu haritalar, kooperatiflerin mevcut durumlarını analiz ederek, gelişim hedeflerini ve stratejik adımlarını belirleyecektir.

 

*KOOP-06: Kooperatif Hızlandırma Programı, kooperatiflerin ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmelerini desteklemek ve bölgedeki kadın kooperatiflerinin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmak amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilmektedir. Bölgedeki kooperatiflerin rekabet etme kapasitesinin ve ürettikleri sosyal değerin artırılması için eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapılacak, ağ oluşturma etkinlikleri ve tedarik zinciri buluşmaları ile kooperatiflerin satış, pazarlama ve iş birliği geliştirme alanlarında güçlenmeleri için çeşitli faaliyetler yürütülecektir. Program ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Anadoludakiler platformu kapsamında Ankara’ya özgü yerel değer ve ürünlerin üretilmesi için yerel gıda, gastronomi, kültürel miras, döngüsel ekonomi gibi alanlarda çalışan, çevre dostu üretim ilkelerini benimseyen ve kadın ortakları çoğunlukta olan kooperatifler önceliklendirilmektedir.