Mamak Gıda Sanayinin Sürdürülebilir Dönüşümü Odak Grup Toplantısı Gerçekleşti
Tarım ve gıda sektöründe faaliyette bulunan mevcut firmaların sürdürülebilir gıda sistemleri konusunda farkındalıklarını artırma ve müdahale edilmesi gereken alanların belirlenmesini amaçlayan bir odak grup toplantısı gerçekleşti.
Toplantıya Mamak'ta bulunan farklı faaliyetler alanlarında üretim yapan gıda firmaları katılım sağladı. Odak Grup toplantısı Ajansımız uzmanlarından Dr. Coşkun Şerefoğlu'nun Türkiye'de gıda sistemlerinin sürdürülebilir dönüşümüne yönelik yapmış olduğu bir sunum ile başladı. Sunum kapsamında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinin dönüşümü kapsamında belirlenmiş olan eylemler olan; herkes için güvenli ve besleyici gıdaya erişimi, sürdürülebilir tüketim modeline geçiş, yeterli ölçekte doğaya uyumlu üretimin artırılması, adil geçim kaynaklarının geliştirilmesi ve hassasiyetler, şoklar ve streslere karşı dayanıklılık sağlanması konusunda Türkiye tarafından hedeflenen eylemler katılımcılar ile paylaşıldı. Her bir hedef ile ilişkili olarak ilçe düzeyinde ne tür somut adımlar alınabileceği üzerine yeni proje fikirleri üzerine konuşuldu.