Serebral Palsili konusunda eğitim faaliyetleri devam ediyor
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklarda Eğitim İçin Ailelerin Bilinçlendirilmesi Projesi kapsamında 2 Mayıs 2012 tarihinde çalıştay düzenlendi.
Çalıştayın açılışında konuşan Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, projenin yayılarak daha güzel sonuçların alınacağı temennisinde bulunarak, devlet olarak yapacakları işin çok olduğunu belirtti. Uzun, "Projelerin aynı şekilde devam etmesini diliyoruz. Devlet sadece bürokrasiden oluşmuyor. Devlet, milletiyle bir bütündür. Burada da şikâyet etmekten ziyade Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) çözüm üretme yolunda ciddi bir adım atmış, devlet de üstüne düşeni yapmış" diye konuştu.
"Proje Türkiye'ye yayılacak"
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, sorunları yerinde tespit etmek gerektiğini söyleyerek, projeyle bir başlangıç yapıldığına dikkat çekti. Balcı, "Ankara'da yapmış olduğumuz bu proje ben inanıyorum ki Türkiye'nin diğer şehirlerine de dalga dalga yayılacak. Başka engelli gruplarına yönelik olarak da bu çalışmalar sürecek. Bu konudaki duyarlılık çok daha üst düzeye çıkacak" şeklinde konuştu.
SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kurnaz, serebral palsili hastalığı konusunda kamuoyunun yeterli bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Kurnaz, doktorların serebral palsili hastaları için 'Bu çocuk için yapılacak bir şey yok' tabirini kullandıklarını dile getirdi. Kurnaz, "Hata bizde değil, hata engellide değil, hata engelli ailesinde değil. 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nu çıkardık. Yönetmelik, tüzük her şey tamam. Ama insanlarımızın bu doğrultuda bilinçlendirilmesi gerekli." ifadelerini kullandı.
Serebral Palsili çocuklar artık okula gidebilecek
Ankara Kalkınma Ajansı'nca desteklenen proje ile Ankara'nın 9 ilçesinde (Çankaya, Yenimahalle, Pursaklar, Keçiören, Mamak, Altındağ, Gölbaşı, Etimesgut, Sincan) serebral palsili çocuklara ve ailelerine ulaşılarak erken eğitimin önemi anlatılıyor. Projeden beklenen en önemli sonuç ise, en az 100 serebral palsili çocuğun evlerine en yakın eğitim kurumuna yerleştirilmesini sağlamak. Bu amaçla, ailelerin yanı sıra eğitim kurumları yöneticileri ve öğretmenleri de uzmanlarca bilgilendiriliyor.