Ana içeriğe atla

Strateji ve Düşünce Kuruluşları Ankara Kalkınma Ajansı'nda buluştu

21 Aralık 2012

Ankara Kalkınma Ajansı, çalışmalarında hedef aldığı "Yaşam kalitesi yüksek, Dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin Başkenti Ankara" vizyonu doğrultusunda,  Ankara'da faaliyetlerini sürdürmekte olan strateji ve düşünce kuruluşları ile Ajans binasında bir araya geldi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı'nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ASEM), Ankara Strateji Enstitüsü, Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV), Medeniyet ve Kültür Araştırmaları Merkezi (MEKAM), Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM), Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE), Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV) ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) yetkilileri katıldı.

Balcı: Ankara'da çalışmalarını yürüten strateji ve düşünce kuruluşlarının çalışmalarını önemsiyoruz

Toplantının açılışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Ankara'da çalışmalarını yürüten strateji ve düşünce kuruluşlarının çalışmalarını önemsediklerini, bu anlamda bu kuruluşların çalışmalarının Ankara'nın marka değerine katkıda bulunduğunu belirtti. Bu toplantıyla Ankara Kalkınma Ajansı olarak Ankara'da faaliyette bulunan strateji ve düşünce kuruluşları ile tanışmak, Ajans faaliyetlerini katılımcılara aktarmak ve olası işbirliği konularını masaya yatırmak istediklerini ifade etti. Düşünce kurulışlarının çalışmaları sırasında Ankara'yı daha fazla önplana çıkaran çalışma yapmalarının da önemli olduğunu ifade eden Balcı, "İnanıyorum ki bu çalışmalar, Ankara'yı küresel ölçekte siyasal, ekonomik ve kültürel bir Başkent haline getirme misyonuna önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. Ajansın vizyonunun, Ankara'yı yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yenilikçiliğin başkenti Ankara olarak belirlediklerini söyleyen Balcı, bu vizyonun önemli ayaklarından birinin de Ankara'nın düşünce ve yeniliğin başkenti haline getirilmesi olduğunun altını çizdi. Toplantıya katılan kuruluşların bazılarının ekonomi, bazılarının uluslararası ilişkiler, bazılarının iç siyaset alanında önemli çalışmalar yapan kuruluşlar olduğunu fakat sonuçta bu çalışmaların hepsinin Ankara'nın ve Türkiye'nin dünyada daha önemli bir yere kavuşması amacına hizmet ettiğinin altını çizdi.

Toplantıya katılan strateji ve düşünce kuruluşları da kendi çalışmaları hakkında kısa sunumlar gerçekleştirdiler. Bugüne kadar Ankara Kalkınma Ajansı'nın yapmış olduğu çalışmaları da değerlendiren kuruluşlar, böylesi bir buluşmanın Ankara'da ilk kez gerçekleştiriliyor olmasının önemli olduğunu, bundan sonraki süreçte ortak ne tür işbirlikleri ve çalışmalar yapılabileceğinin araştırılmasının yararlı olacağını ifade ettiler.

İlerleyen süreçte gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliği konularının da masaya yatırıldığı toplantı sonunda, Ajans tarafından hazırlıkları sürdürülen 2014-2023 Ankara Bölge Planı'na katılımcı kurum/kuruluşların olası katkıları da değerlendirildi.