TechAnkara Proje Pazarı Kapsamında Ticarileşme Eğitimleri Başladı
Ankara'da kişisel girişimciliğin desteklenmesi amacıyla TechAnkara Proje Pazarı 2015 etkinliğine kabul edilen firmalara ASO Konferans salonunda 5-6, 9-10 Kasım 2015 tarihlerinde 4 gün boyunca toplam 32 saatlik "Ticarileşme Eğitimleri" başladı.
Yoğun ilgi gören eğitim çerçevesinde hem firmalar hem de girişimciler bilgilerini tazeleme ve küreselleşen dünyada girişimciliğin yeni boyutlarıyla ilgili farkındalık kazanma fırsatı yakaladı.
Eğitim kapsamında toplamda 100 kişiye ulaşması beklenen eğitimde girişimciliğin temellerine ilişkin konular ele alınacak olup, alanında deneyimli eğitimciler konu hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaşma fırsatı bulacak.
Eğitim içeriğine ilişkin detaylar aşağıda belirtilmiştir.
- İş Modeli Geliştirme
- Business Model Canvas veya eşdeğeri bir yöntem ile iş modeli geliştirme, gereklilikleri ve nasıl somutlaştırılacağını içerecek şekilde, takım oluşturma, vb.
- Gelir Modeli Geliştirme
- İş modeline uygun gelir kanalları oluşturma ve gelir modeli alternatiflerinin tartışılması
- Finansman
- Gerekli finansmana erişim yolları, vb.
- Fikri Mülkiyet Hakları ve Koruma
- Marka, patent, faydalı model vb. koruma teknikleri ve stratejileri, patent arama, lisanslama ve fikri mülkiyet satış anlaşmaları, vb.
- Müşterinin Sesi ve Müşteri İhtiyaçlarının Tespiti
- Müşteri ile buluşma, geri bildirim alma, ürün ihtiyaç analizi, müşteri beklentilerine göre ürün şekillendirme, değer önerileri (value propositions), vb.
- Pazara Giriş
- Pazar araştırması ve analizi, pazarda tutunma, konumlandırma, değişik pazarlara giriş, müşteri ve pazar segmentasyonu, vb.
- Şirket ve Ürün Değerleme ve Fiyatlandırma
- Şirket, ürün, fikri mülkiyet vb. değerlemesinin yapılması, ürün fiyatlandırma ve fiyat stratejileri, vb.
- Müzakere Teknikleri
- Müşteri, alıcı, yatırımcı ve diğer ortaklar ile yapılacak görüşmelerdeki stratejiler, teknikler, girişimci-yatırımcı ilişkileri vb.
- İletişim ve Sunum Teknikleri
- Ürün, proje ve şirket sunumu. Potansiyel müşteriye sunumlar, yatırımcılara yapılacak sunumlar.
Ajansımızca düzenlenen eğitimle ilgili görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık: "Son yıllarda küreselleşen dünyanın bir sonucu olarak ticaret eğilimleri de değişiyor. Girişimcilik farklı bir boyut alırken yerel üreticilerin ve girişimcilerin bundan uzak kalması mümkün değil. Firmalarımızın küresel ölçekte rekabet edebilmeleri için girişimcilik kavramını, usul ve yöntemini en iyi şekilde bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir." dedi.