TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları Arçelik A.Ş. ile Devam Etti
Ankara Kalkınma Ajansı, "TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi kapsamında Arçelik A.Ş. ile potansiyel tedarikçileri buluşturdu.
"TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünlerin ticarileşmesini kolaylaştırarak, yerli üreticinin üretim ve tedarik kapasitesini arttırmayı ve ithal ürünlerin yerli ürünler ile ikame edilmesinin sağlanması amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Heyeti bu kapsamda beşinci ziyaretini Arçelik A.Ş.'ye gerçekleştirdi. Arçelik firmasından gelen yüzey kaplama, özellikle paslanmaz saca "anti-finger" ve plastiklere kuruma kolaylaştırıcı kaplama, sac şekillendirme, ürün kontrol kart geliştirme ve yazılım, plastik tasarım ve görünüş parçası üretimi ve plastik enjeksiyon gibi tedarik talepleri doğrultusunda üretim merkezinde incelemelerde bulunuldu.
Buluşmada, Arçelik A.Ş yöneticileri, mühendisleri ve satın alma görevlileri, Ankara'nın ileri teknolojiye sahip yenilikçi projeleri ile bir araya geldi. Arçelik A.Ş.'nin genel yapısı, tedarik ve ürün geliştirme prosedürleri anlatıldıktan sonra buluşmaya katılan firmalar tarafından tedarik etmeyi hedefledikleri ürünler ve özellikleri ile ilgili sunum yapıldı.
Potansiyel tedarikçi firmalar tarafından projeler arasında yer alan yüksek mukavemetli, hafif ve süper iletken malzeme teknolojileri, kaynak otomasyon projeleri ve makineleri, femtosaniye lazer teknolojileri, lamine sac kalıp teknolojisi ve sensor teknolojileri gibi önemli teknolojiler Arçelik A.Ş.'ye sunuldu. Proje sahipleri şirket yöneticileri ile bire bir görüşme ve ürünlerini anlatma fırsatı yakalamış oldu. Arçelik A.Ş.'nin ihtiyaçları doğrultusunda ilgi çeken bazı ürünlerin şirkete kazandırılması için sonraki görüşmeler de planlandı.
KOSGEB ile işbirliği
Ayrıca, Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Yıllık Programlar ile KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmelerin, teknolojik üretim yeteneklerini geliştirerek ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi çerçevesinde belirlenen yerli ve milli ürünlerin üretilmesi ve üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımı ile cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak yatırımlarının desteklenmesi amacıyla muhtemel yararlanıcılara sunmuş olduğu Stratejik Ürün Desteği, KOSGEB yetkilileri tarafından Yerli Tedarik ve İş Birliği-Arçelik buluşması kapsamında katılım sağlayan firmalara ve Arçelik A.Ş. firması yetkililerine tanıtıldı.
Uzmanlar, Ankara'nın büyük sanayi kuruluşları ile bilim, teknoloji ve inovasyon temelli ürünler geliştiren küçük ölçekli teknoloji firmalarının buluşturulduğu bu tür etkinliklerle yerli teknolojilerin tedarik ağlarına dahil olma fırsatı ve rekabet avantajı bulunduğunu vurguluyor. Öte yandan, yeni satış kanallarının ortaya çıktığı ve büyük ölçekli firmaların ihtiyaçlarının analiz edildiği belirtiliyor.
Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları, savunma sanayisinin önemli firmalarından FNSS ile devam edecek. Bu süreçte tedarik zincirine değer katmak isteyen aday firmalar www.ankaraka.org.tr'den yapacakları başvurularla projede yer alabileceklerdir.