Türk ve Norveçli teknoloji firmaları yatırımcı ile buluştu
Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja'nın Türkiye ziyareti kapsamında düzenlenen etkinlik, Ankara Kalkınma Ajansı, Seed Forum Uluslararası Vakfı ve ODTÜ Teknokent işbirliğinde gerçekleştirildi.
Etkinlik "pitch trainig" adı verilen iş fikri sunum becerisi eğitimi ile başladı. Tüm gün süren eğitimler kapsamında, uzun elemeler sonrası seçilmiş 7 Türk girişimci firma ikinci gün yapılacak sunumlar öncesinde kendilerini değerlendirme ve geliştirme fırsatı buldular.
İkinci gün ise Sheraton Otel'de gerçekleşen forumda, elemeler sonrasında seçilmiş firmalar, Türk ve Norveçli yatırımcılardan sermaye çekebilmek amacıyla şirketlerini ve teknoloji alanındaki çalışmalarını tanıttı.
Forumun açılış konuşmalarında TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkan Vekili Fatih Bilal Yülek, kurum olarak sanayi, üniversite ve akademisyenlere destek verdiklerini söyledi. Yülek, Türkiye'de birçok firmanın işlerinin bir aşamasında kurumlarından destek gördüğünü ifade ederek, amaçlarının şirketlerin daha inovatif yapıya kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Şirketlerin inovasyonun tüm aşamalarında desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Yülek, yatırımcıları, teknolojik ve inovatif firmaları desteklemeye yöneltmenin önemli olduğunu dile getirdi.
Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Ali Oflaz da başkentte, teknoloji ve katma değeri yüksek sektörlerin desteklenmesi için çalıştıklarını söyledi. Ankara'da 5 milyon nüfus, 23 üniversite, 240 binden fazla öğrenci, 7000'den fazla profesyonel çalışana sahip 5 aktif teknokent, 7 aktif organize sanayi bölgesi olduğunu anımsatan Oflaz, "Ankara'nın güçlü bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bilişim, elektronik, sağlık teknolojileri, savunma ve havacılık, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri gibi teknoloji yoğun alanlar başta olmak üzere yoğunlaşmış olan sektörlerde girişimciliğin artmasını istiyoruz" diye konuştu. Ajansın çeşitli mekanizmalarla girişimcileri desteklemeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü de belirten Oflaz, "Bölgemizdeki girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, genç arkadaşlarımızı, üniversitelerimizden yeni mezun olan kardeşlerimizi yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye ve bunları ticari girişimlere dönüştürmeye motive etmeye çalışmaktayız" dedi.