Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi Teknik Gezilerle Devam Ediyor
Ankara Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD Ankara işbirliğinde yürütülen "Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi Programında" eğitimler devam ediyor.
Kurumlar arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Ankara'da yaşayan yabancı uyruklu 50 öğrenciye 90 saat dış ticaret eğitimi veriliyor. Proje kapsamına ayrıca, Türkiye'de ihracat yapan ve yapma potansiyeli olan firmalara teknik fabrika gezileri ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri de düzenleniyor.
Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı'nda, Uluslararası Taşıma Şekilleri ve Lojistik, Dış Ticarette İthalat İşlemleri, İthalat Süreçlerinde Gerekli Evrak ve Dökümantasyon Eğitimi, Uygulamalı İhracat İşlemleri, Uluslararası Ticarette Ödeme Şekilleri, Akreditif İşlemleri Eğitimi, Uluslararası Ticarette Finansman Kaynaklarına Erişimi ve Uluslararası Fuarcılık konulu eğitimler tamamlandı.
Tamamlanan eğitimler ile öğrencilere, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, ihracatı teşvik sistemi ve ülke çalışmaları hakkında bilgilendirme de uzman eğitimciler tarafından yapıldı.
Firma Ziyaretleri
Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimler ve teknik geziler ile Yabancı Öğrenciler Ankara ve Türkiye ekonomisini öğreniyor. Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı kapsamında firma ziyareti gerçekleştirildi. Öğrenciler, Deico Test-Ölçüm ve Doğrulama Cihazları, Elephio Endüstriyel Yazılım, Evo Isı, Exentech Exclusive Engineering, Lapis İnsansız Sistemler ve Elektrikli Araçlar firmalarını ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında, firmaların Dış Ticaret Müdürleri ile görüşme yapan öğrenciler; fabrikalardaki üretimi de yerinde inceleme fırsatı buldular.