Ana içeriğe atla

2023 Yılı Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

9 Mart 2023

Ankara kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda OSTİM Teknopark işbirliği ve OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde 8-9 Mart 2023 tarihlerinde iki gün devam eden devlet destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşma gerçekleştiren OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN; bu etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle KOBİ ve sanayicilerin en doğru desteğe ulaşmakta çoğu zaman güçlük çektiklerini ifade etti. Böyle kapsamlı bir etkinliğin bu tarz karışıklıkların önüne geçmede ve yatırımcıyı yönlendirmede etkili olacağının altını çizdi. Ayrıca açılışta konuşma yapan Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdem KOÇOĞLU ise Ajans’ın geleneksel bir faaliyeti haline gelen devlet destekleri bilgilendirme toplantısını OSTİM Teknopark işbirliğinde düzenledikleri için memnuniyetlerini ifade etti. KOÇOĞLU; Yatırım Destek Ofisi olarak yatırımcı ve girişimcileri misyonları gereği devlet desteklerine yönlendirdiklerini belirtti. Özellikle bu etkinlikte sunum yapmak üzere davet edilen kurum ve kuruluş temsilcileri, ofisimizden en çok sorulan ve merak edilen destek, teşvik ve krediler hakkında sunum gerçekleştireceklerdir. Ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçen yatirimadestek.gov.tr web adresini tanıtarak teşvik robotundan bahsetti. Etkinlik Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ahmet ARVAS’ın moderatörlüğünde devam etti.

Etkinlik kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı- Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı-Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı-İhracat Genel Müdürlüğü, İŞKUR, KGF, KOSGEB, TKDK, SGK, TÜBİTAK tarafından yürütülen destek programları, krediler ve teşvikler hakkında sunumlar ilgili kuruluşların temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.

OSTİM OSB Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına yoğun bir başvuru ve katılım sağlandı. Toplam 220 kişinin fiziki katılımı ve ortalama 100 kişinin de OSTİM OSB YouTube kanalından canlı seyrettiği toplantıda 13 farklı kurumdan 16 kurum temsilcisi sunum gerçekleştirildi. Ek olarak etkinlikteki sunumlar (sadece paylaşım izni olanlar) video kaydı olarak yine aynı youtube kanalında (https://www.youtube.com/@OSTIMOSB1967) yer almaktadır. Sunumlar sonunda katılımcıların yönelttiği sorular da yanıtlanarak destek, teşvik ve kredilerle ilgili en güncel bilgiler paylaşıldı. 

Etkinlik kapsamında paylaşıma açık sunumlar aşağıda yer almaktadır.