Ana içeriğe atla

2024-2028 Ankara Bölge Planı “Ankara’da Çevre” Ekseni Odak Grup Toplantısı

14 Kasım 2022

Ankara Bölge Planı 2024-2028 hazırlık çalışmaları kapsamında bölge planının “Ankara’da Çevre” ekseni ile ilgili 2. toplantı düzenlendi.

“Ankara’da Çevre” odak grup toplantısı 10 Kasım 2022 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansında gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen toplantıda çevre temasında değerlendirmeler yapıldı. Taslak bölge planında yer alan “Ankara’da Çevre” ekseni strateji ve hedefleri müzakere edilerek katılımcıların görüş ve önerileri kayıt altına alındı. Toplantıda yapılan değerlendirmeler ile birlikte ek bilgi ve proje önerilerinin yazılı olarak alınmasına karar verildi. Alınan görüşler Ajans uzmanları tarafından değerlendirilerek ve taslak bölge planında gerekli güncellemeler gerçekleştirilecek.

Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcisinin yer aldığı toplantıda katılımcılık esası yaklaşımıyla Ankara Bölge Planı’nın ortak akıl ile oluşturulması hedefleniyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen “Ankara’da Çevre” ekseni odak grup toplantısı ile kentin beş yıllık stratejik planını yansıtacak Bölge Planı’nda katılımcılık ve iş birliği hedefleniyor.