Bozankaya İle Tedarik Zinciri Yerlileştirme Etkinliği Gerçekleştirildi
Alıcı firmaların ithal ettiği ürünlerin yerli kaynaklar ile üretilmesini sağlayan “Tedarik Zinciri Yerlileştirme Modülü” yatirimadestek.gov.tr platformunda devreye alındı. Bu platform, alıcı firmalarımızın hali hazırda yurtdışından temin ettiği ürün ve hizmetleri yerlileştirmeye yönelik taleplerini yerli tedarikçi firmalarla buluşturmayı hedeflemektedir.
Ankara Kalkınma Ajansı yatırım destek ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilen tedarik zinciri yerlileştirme etkinliği yatırımadestek platformu üzerinde tüm ajansların sürece katkısı ile ulusal hale geldi.
Daha önce Arçelik, Vodafone, Kalyon PV, Abdi İbrahim, DHMİ, Trendyol ve TÜRASAŞ ile ilana çıkılıp başvurular alınmıştı. Bu kapsamda Ankara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde 26 kalkınma ajansımızla birlikte 8. kez tedarik zinciri yerlileştirme ilanına Bozankaya ile çıkıldı ve başvurular toplandı.
22 farklı firmadan gelen başvurular, tedarik zinciri adayı olarak Bozankaya ile yapılmakta olan tedarik zinciri yerlileştirme etkinliğinde buluşturulmuştur. Gelen başvurular teker seti, batarya, olay kaydedici, elçek, cctv, cer motoru, yangın söndürme sistemi, TCMS, ana kontrölör, ekran, hoparlör, fren sistemi, yolcu kapısı, kuplör ve dişli kutusu üzerinedir.
Kayseri’den 2, Karabük’den 1, Ankara’dan 7, İzmir’den 1, İstanbul’dan 1, Niğde’den 2, Aksaray’dan 5, Eskişehir’den 1, Bursa’dan 1 ve Samsun’dan 1 firma başvuruda bulunmuştur. Kaaf, Kardemir, Weber, Utarit, Connect, Aksöz, LMC, ZKC Bilişim, SDT, Albayrak Makine, ADC, Pross Yangın, Dağdaş, IE Işık, Piton, MK Hoparlör, Keşif, PRT Asansör, Grafitör, Pusat Makine ve Vadi Çelik firmaları, Bozankaya ile tedarik zinciri yerlileştirme etkinliğine başvurularını yapmıştır.
Toplantıya katılım sağlayan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Emine Doğrukök, yatırımadestek platformunun önemine değinerek yerli ve yabancı yatırımcılarının kullanımına açılan ve tedarik zinciri yerlileştirme modülü de eklenen platformun daha işlevsel hale geldiğini belirtti.