Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İle Tedarik Zinciri Yerlileştirme Etkinliği
Devlet Hava Meydanları İşletesi (DHMİ) yetkilileri ile tedarikçi olmak isteyen işletmelerin katılımıyla 27 Temmuz Perşembe günü 13:30-17:30 saatleri arasında tedarik zinciri yerlileştirme etkinliği gerçekleştirildi.
DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı ve DHMİ İşletme Dairesi Başkanlığı Makine Müdürlüğü’nden gelen tedarik zinciri yerlileştirme ürün listesi şu şekildedir:
- Lastik İzi Silme Makinesi ve Yedek Parçaları
- Kar Mücadele Araçları ve Yedek Parçaları
- Kar Püskürtme Araçları ve Yedek Parçaları
- Bagaj Taşıma Sistemleri, Yedek Parçaları ve Yazılımları
- De-icing Sıvı Serpme Aracı ve Yedek Parçaları
- ATC Yazılımları
- Radar Sistem Bileşenleri
Belirtilen 7 ürün için tedarik zinciri yerlileştirme ilanına haziran ayında çıkılarak başvurular alınmıştır. 27 Temmuz Perşembe günü 13:30-17:30 saatleri arasında DHMİ ile tedarik zinciri yerlileştirme etkinliği gerçekleştirilmişdir.
7 ürün için 14 firma tedarik zinciri yerlileştirme ilanına yatırımadestek platformu üzerinden başvuruda bulunmuştur. Değerlendirme sonucu 11 firma tedarik zinciri yerlileştirme etkinliğine davet edilmiştir.
Microina Elektronik, CTECH, Başarı, Kuantek, BMS, Roms, Kıroğlu, Agena, Arge Tekno, Tedsan, Asartech, Neksan ve DB Mars firmaları DHMİ ile tedarik zinciri yerlileştirme buluşmasına katılım sağladı.
Radar sistem bileşeni kategorisinde Microina, CTECH, Asartech ve Kuantek firmaları, bagaj taşıma sistemleri, yedek parçaları ve yazılımları bileşeni kategorisinde Başarı ve Roms firmaları, ATC yazılımı kategorisinde Agena, Arge Tekno ve DB Mars firmaları, lastik izi silme makinesi ve yedek parçaları, kar mücadele ve püskürtme araçları, yedek parçaları kategorisinde Kıroğlu firması, kar püskürtme araçları ve yedek parçaları kategorisinde BMS firması başvuruda bulunmuştur. Öncelikle yüzyüze görüşmeler 13:30-15:30 saatleri arasında gerçekleştiril. Sonrasında online görüşmeler 15:30-17:30 saatleri arasında devam etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tedarik zinciri yerlileştirme ilanı, yatırımadestek platformuna taşınarak ulusal hale gelmiştir. Etkinliğe Ankara’dan 3 firma, İstanbul’dan 3 firma, Nevşehir’den 4 firma ve Kocaeli’nden 1 firma katılım sağladı.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, tedarik zinciri yerlileştirme etkinliğinin ulusal hale geldiğini belirtti. Yatırımadestek internet sitesinde yayınlanan tedarik zinciri yerlileştirme modülünün ileri teknoloji üretiminin artışına katkı sağladığını ve kurumsal kuruluşların tedarik ihtiyaçlarını yerli çözümlerle karşılanması yönünde önemli bir arayüz olduğunu söyledi.
DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı ve İşletme Dairesi Başkanlığı Makine Müdürlüğü etkinliğe katılım sağladı. DHMİ Elektronik Dairesi Başkanı Orhan Gültekin, havacılık ve yer hizmetlerinde yerlileştirme oranlarını yükseltmek istediklerini belirterek tedarik zinciri yerlileştirmeyi Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenlediklerinden duydukları memnuniyeti belirtti.