Ana içeriğe atla

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı Başlangıç Toplantısı Gerçekleşti

14 Aralık 2021

Ankara Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı (MEDİFİN 2021) kapsamında başlangıç toplantısı gerçekleştirildi. Firma yetkilileri ve Vakıf Katılım Bankası temsilcilerinin katıldığı toplantıda katılımcılara sözleşme süreci ve sözleşme sonrasında proje uygulama ve izleme süreçleri ile ilgili bilgi aktarıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik açılış konuşmasında Ajans tarafından ilk defa finansman desteği uygulanmakta olduğunu ve bu kapsamda desteklenecek projelerin hem Ankara hem de ülke için teknoloji ve ürün geliştirme kapasitesinin iyileştirilmesi ve üretim kapasitesinin geliştirilmesi yönünde fayda sağlayacağını dile getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Özgür Sarıca'nın konuşmaları ile devam eden toplantı, İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanlarından Azize Karaarslan ve Atilla Erdal'ın sözleşme yükümlülükleri, proje uygulama ve satın alma faaliyetleri, ödeme prosedürleri, uygun maliyetler, raporlama, görünürlük kuralları vb. konularda yararlanıcıların proje uygulama sürecinde ihtiyaç duyacağı bilgilere ilişkin detayları aktarması ile devam etti.

Proje uygulama sürecine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantının son kısmında katılımcıların soruları cevaplandı.

Toplantıda kullanılan sunum ve görünürlük rehberi aşağıda yer almaktadır: