Ana içeriğe atla

2024 Yılı Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

23 Şubat 2024

Ankara kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM Teknopark, OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği ve ev sahipliğinde 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde devlet destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşma gerçekleştiren OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan AYDIN; bu etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle KOBİ ve sanayicilerin en doğru desteğe ulaşmakta çoğu zaman güçlük çektiklerini ifade etti. Böyle kapsamlı bir etkinliğin bu tarz karışıklıkların önüne geçmede ve yatırımcıyı yönlendirmede etkili olacağının altını çizdi. 

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür açılış konuşmalarında; OSTİM’deki üniversite sanayi işbirliği modelinin Türkiye için uygun bir model olduğunun altını çizerek, bu tarz etkinliklerle kamu iş birliği de eklenerek Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) işbirliği modelinin geliştirildiğini, bu yıl Üniversite olarak fuaye alanında teknik masa ve forum olarak yer almaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ayrıca açılışta konuşma yapan Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdem KOÇOĞLU ise Ajans’ın geleneksel bir faaliyeti haline gelen devlet destekleri bilgilendirme toplantısını OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM Teknopark işbirliğinde düzenledikleri için memnuniyetlerini ifade etti. KOÇOĞLU Yatırım Destek Ofisi olarak yatırımcı ve girişimcileri misyonları gereği devlet desteklerine yönlendirdiklerini; özellikle bu etkinlikte sunum yapmak üzere davet edilen kurum ve kuruluş temsilcilerinin, Ajansımıza en çok sorulan ve merak edilen destek, teşvik ve krediler hakkında bilgilendirme yapacaklarını belirtti. Etkinlik Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ahmet ARVAS’ın moderatörlüğünde devam etti. 

Etkinlik kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı- Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı-Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı-İhracat Genel Müdürlüğü, Ulusal Ajans, KOSGEB, TKDK, SGK, TÜBİTAK tarafından yürütülen destek programları, krediler ve teşvikler hakkında sunumlar ilgili kuruluşların temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.

Toplantıda; kamu kurumlarının destekleri hakkında detaylı bilgiler verilirken kamu kurumlarının uzmanları ile birlikte, OSTİM Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarıyla da üretimden pazarlamaya, Ar-Ge ve Ür-Ge'ye yönelik üniversite-sanayi projeleri hakkında birebir görüşme imkanı sunuldu.

OSTİM OSB Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına yoğun bir başvuru ve katılım sağlandı. Yaklaşık 300 kişinin fiziki katılımı ve ortalama 110 kişinin de OSTİM OSB YouTube kanalından canlı seyrettiği toplantıda 13 farklı kurumdan 20 kurum temsilcisi sunum gerçekleştirdi. Sunumlar sonunda katılımcıların yönelttiği sorular da yanıtlanarak destek, teşvik, istisna ve kredilerle ilgili en güncel bilgiler paylaşıldı.

Etkinlikteki sunumlar (sadece paylaşım izni olanlar) video kaydı olarak YouTube kanalında (https://www.youtube.com/@OSTIMOSB1967) yer almaktadır.  

Etkinlik kapsamında paylaşıma açık sunumlar aşağıda yer almaktadır.